1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Evet sözü
Evet sözü

Evet sözü

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Milletimize söz veriyoruz; yeni sistemle Türkiye’yi kısa sürede 3 kat daha büyüteceğiz. Varsa başka teklifi olan gelsin” dedi.

A+A-

Erzurum Güncel-  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada “Ana muhalefetin takıntıları var.  Ne diyor? ‘Bunlar rejim değiştirecek.’ Bizim rejimle mejimle işimiz yok.Rejim sorunu 1923’te bitti. Bizim şu anda yönetim sistemiyle sorunumuz var” dedi. İşte Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandum süreciyle ilgili mesajları…

CHP YALAN KONUŞUYOR: Ne diyor CHP? Diyor ki; ‘Bunlar Meclis’i kaldıracaklar.’ Yalan konuşma, doğru konuş. Tam aksine Meclis’in gücünü artırıyoruz, denetim gücünü artırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasiyle daha güçlü bir yönetimle taçlandırıyoruz.  

GELECEK İÇİN İSTİYORUZ:Cumhurbaşkanlığı sistemini ülkemizin geleceği için istiyoruz. Mevcut sistemle Türkiye’nin  eskiden beri yaşadığı sorunları çözebileceğine inansaydık emin olun anayasa değişikliği konusunda en küçük bir adım atmazdık. 

SEZER ENGEL OLDU:Başbakanlığım döneminde Merkez Bankası’na yapacağım atama için önerdiğim isimler 10. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından ‘Ben öyle uygun gördüm’ denilerek geri çevrildi. Niye? Zihniyet uymuyor. İlla aynı yerden geleceğiz. Bu zihniyet ne yaptı? Kendi zihniyetinde olduğu halde  Ecevit’e kitap fırlattı. Aynı ekolden geldiğimiz için, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile sıkıntı yaşamadık.  

ANDIKLARI PATLATIN:Yeni sistemle geleceğe çok daha güçlü şekilde taşıyacağız. Bunun için 16 Nisan’da sandıklar ‘Evet’le patlatılmalıdır.

ŞAHISLARA BAĞLI OLMASIN:Birileri diyor ki ‘Türkiye’nin bu kadar sorunu var, bunları çözmek için uğraşmak yerine niçin yönetim sistemini değiştiriyorsunuz?’ İşte tam da bu sebeple değiştiriyoruz. Türkiye’nin sorunlarının çözümü, şahısların inisiyatiflerine kalmasın diye yönetim sistemini değiştiriyoruz. İstikrarın ve güvenin teminatı şu veya bu kişi değil, bizzat sistemin kendisi olsun diye anayasa değişikliğini istiyoruz.

İHTİYACI KARŞILAMIYOR:Mevcut sistem dünkü Türkiye’nin dahi ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Böyle bir sistemle devam etmek göz göre göre ülkeyi krizlerin, çekişmelerin, kavgaların pençesine terk etmek demektir. Şimdi birileri diyor ki ‘İşte 10 yıldır işler tıkır tıkır yürüyor, sorun çıkmıyor.’ İyi de bunun kerameti sistemden kaynaklanmıyor ki. Son değişikliği şahsıma bağlayanlar var. Şahsi fedakarlıklarla yürüyen bir sistemde ısrar ederek, kendileriyle çelişiyorlar.  

GENÇLERE GÜVENİYORUM:16 Nisan gençlerin günüdür. ‘Çoluk çocuğa mı bırakacağız’ diyorlardı. 16 Nisan’da onlara cevap vereceksiniz. 18 seçme yaşı oluyor da niye seçilme olmasın? 16 Nisan parlamentonun kapısını size açma günüdür. Ben gencime güveniyorum. Siz 15 Temmuz’da bunu ispatladınız. Marmaris’ten o duyuruyu yaptığımda meydanlara döküldüğünüzü gördüğümde çok duygulandım.  

MİLLİ BİRLİK SEFERBERLİĞİ

Meclis görevini yaptı. Sıra millette. Benim milletim inşallah AK Parti’ye gönül veren kardeşlerim, MHP’ye gönül veren kardeşlerim, CHP’ye gönül veren kardeşlerim, hatta hatta HDP’ye gönül verenlere, kardeşlerime sesleniyorum; ‘bu, milli birlik seferberliğidir.’ Gelin birleşelim ve 16 Nisan’da bu reformu halledelim.  

İDAM İÇİN DE REFERANDUM

(Vatandaşların ‘idam isteriz’ sloganları üzerine) Şuna inanıyorum, idam talebi parlamentoya gelecek. Parlamentodan geçip bana geldiğinde ben onaylarım. Fakat bir sıkıntı, anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte ayın 16’sı bunun da bir cevabı olacak. Gerekirse şimdiden bir şey daha söylüyorum, bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Eğer parlamentodan bu çıkmıyorsa anayasa değişikliği için bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. İnşallah onun için de ne yaparız, yine millete gideriz. Millet ne diyor? Millet ‘idam’ diyorsa mesele bitmiştir.

CHP’YE YÜKLENDİ 

Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? CHP ne diyor ‘Biz Mustafa Kemal’in partisiyiz’. Tamam, Mustafa Kemal’in partisiysen ne diyor Gazi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyor. Milletin dediğine niye uymuyorsun? Uyacaksın. Uymazsan, uydurur bu millet.

PATİNAJ YAPIYOR 

2003’ten sonra Türkiye’yi üç kat büyüttük. Mevcut yönetim sistemiyle daha fazla yola devam edemeyeceğimizi görüyoruz. Patinaj yapıyor, patinaj. Çözüm konusundaki teklifimiz, cumhurbaşkanlığı sistemidir. Bu sistemle Türkiye’yi kısa sürede en az bir üç kat daha büyüteceğimizin sözünü milletimize veriyoruz. Varsa başka teklifi olan gelsin. Yeni sistemin bu birliğin çimentosu olacak.

HİZMETKAR OLMA SEÇİMİ

Yüzde 51’le seçilecek her cumhurbaşkanı aynı yoldan gitmek zorundadır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri millete hizmetkar olma seçimleri olacaktır.   

DARBELER BİTSİN DİYE

YENİ sistemi, ülkemize diz çöktürmek için uğraşanlara karşı daha güçlü mücadele vermek için istiyoruz. Bir daha darbelerin, krizlerin, muhtıraların sancı çekilmesin diye istiyoruz.

Erdoğan 9-10 Mart’ta Rusya’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9-10 Mart tarihleri arasında Rusya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Türkiye-Rusya arasında düzenlenen üst düzey işbirliği konseyi toplantılarına katılacak olan Erdoğan, ziyaret kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de bir araya gelecek. İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alınacağı Erdoğan-Putin görüşmesinde Suriye krizinin yanı sıra Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemi alımının da masaya yatırılması bekleniyor.

ALMANYA’DA ERDOĞAN KORKUSU

PKK ile FETÖ’ye kucak açan Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türklerin yoğun olduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde referandum mitingi düzenlemesine karşı çıkıyor. Dünyaya fikir ve gösteri özgürlüğü konusunda ders veren Berlin, Erdoğan’ın mitingi için ‘yasaklansın’ kampanyası başlattı. Berlin’in demokrasi konusundaki iki yüzlülüğü tescillenirken, KRV İçişleri Bakanı Ralf Jager, Erdoğan mitinginin düzenlenmesinin federal hükümetçe engellenmesi gerektiğini açıkladı. Başbakan adayı Martin Schulz, “Jager’in kaygılarını paylaştığını” vurguladı. Yeşiller partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de mitingin yasaklanmasını istedi. Özdemir, “Erdoğan’a referandumdan önce Almanya’da istenmediğini açıkça bildirmesi” gerektiğini söyledi. Bu arada İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Alman siyasetçilerin tavrına tepki gösterdi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.