1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Evler e-Devlet'ten 3 boyutlu görülebilecek!
Evler e-Devlet'ten 3 boyutlu görülebilecek!

Evler e-Devlet'ten 3 boyutlu görülebilecek!

"Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi" ile e-Devlet üzerinden konutların içi ve dışı 3 boyutlu görebilme imkanı sağlanacak.

A+A-

Erzurum Güncel- Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, "Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi" ile vatandaşların, e-Devlet üzerinden Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine (TAKBİS) girerek, konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabileceklerini bildirdi.

Genel müdürlük görevine 6 yıl sonra yeniden atanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, kurumun çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün kurumsal kimliği ve tarihi bir geçmişi olduğuna işaret eden Adlı, Genel Müdürlüğün "devletin dışa bakan yüzü" olduğunu vurguladı.

Yılda ortalama 20-25 milyon insanın tapu müdürlüklerinde işlem yaptırdığına dikkati çeken Adlı, "Bizim bu insanları memnun etmemiz demek, bu insanın devlete karşı saygısının, güveninin artması demektir. Bizim bunu sağlamamız gerekir. Bu yönüyle baktığınız zaman bizim her şeyden önce vatandaşa en kaliteli, en doğru ve en hızlı hizmetler verecek şekilde çalışmamız gerek. Varsa bir aksaklık bir defa önce bunu gidereceğiz." diye konuştu.

Yeni çalışmalara ilişkin de bilgi veren Adlı, vatandaşların e-Devlet kapısı üzerinden Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine (TAKBİS) giriş yaparak, taşınmazlarına ilişkin bilgi alabildiklerini hatırlattı.

"ÜÇ BOYUTLU AKILLI VERİLER SUNACAĞIZ"

Artık üç boyutlu, akıllı veriler sunmak için çalışacaklarına dikkati çeken Adlı, "Şu anda grafik olarak haritalara baktığınız zaman sadece çizgisel olarak, iki boyutlu görüyorsunuz. Artık bu yetmiyor. Çünkü 40-50 katlı binalar var. Binaların içerisinde yüzlerce bağımsız bölüm var ama bunlarla ilgili bilgiyi vatandaş sağlıklı bir şekilde göremiyor. Hazırladığımız projeyle bunu üç boyutlu, akıllı verilere dönüştürüp, gerekirse kendi dairesinin içerisine kadar girip, oradaki brüt alanı görebilecek şekilde vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tapu işlemlerinde mülkiyetin yerini hesaplamada 5 santimetrenin bile büyük önem taşıdığını vurgulayan Adlı, "Bu, mülkiyeti en ince detayına kadar görebileceğimiz ve hizmete sunabileceğimiz bir data olacak." ifadesini kullandı.

Alınsın ya da satılsın vatandaşın gayrimenkul ile ilgili her bilgiye rahatlıkla ulaşabilmesi gerektiğinin altını çizen Adlı, "Şimdi diyelim ki ev alıyorsunuz, emlakçılar ya da birileri size 'Bu ev senindir.' diye gösteriyor ama o evin parsel ve ada numarasını değiştirip, başka bir ev satması da mümkün olabiliyor. Projeyle vatandaş o evi gördükten sonra tapuda da bu detay bilgileri görecek ve zeminle tapudaki bilgileri eşleştirme şansı olacak." dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.