1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Facebook'tan Rusya'ya büyük engel!
Facebook'tan Rusya'ya büyük engel!

Facebook'tan Rusya'ya büyük engel!

Facebook, Rusya’nın desteklediği iddiasıyla 100’den fazla Facebook ve Instagram hesabını engelledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Sosyal medya devi FacebookRusya’nın sosyal ağlar üzerinden 2016 ABD Başkanlık seçimlerini manipule ettiği iddiasına bu sefer kayıtsız kalmadı. Sosyal ağ, ABD’de yapılacak seçimlerde olası oyunlara karşı gardını aldığını duyurmuştu. Buna göre şirket, bir kaç gün içinde onlarca şüpheli Facebook ve Instagram hesabını engelledi.

Şirket, şüpheli hesapları ortadan kaldırırken, Facebook’un Siber Güvenlik Politikası Başkanı Nathaniel Gleicher de konuya yönelik TechCrunch‘a bazı açıklamalar yaptı. Gleicher, Rusya merkezli İnternet Araştırma Ajansı (IRA) ile bağlantılılarının olduğunu düşündükleri 100’den fazla Facebook ve Instagram hesabını kapattıklarını söyledi.

Öte yandan konuya yönelik bir açıklamada Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) geldi. Yapılan açıklamada, ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS), ve ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) da olmak üzere tüm devlet kurumları ve özel sektör paydaşlarının seçimleri korumak için çabaladıkları belirtildi.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"ABD, Rusya, Çin, İran veya diğer ülkelerden gelen seçimlerimize yönelik yabancı müdahaleyi tolere etmeyecektir. 19 Ekim 2018 tarihinde yapılan ortak bildiride de belirtildiği üzere, bu tür eylemler demokrasimiz için bir tehdit unsurudur. Bu müdahalenin belirlenmesi ve önlenmesi en öncelikli konulardan biridir."

Konuyu oldukça ciddiye alan ABD hükümeti, her türlü dış manipulasyona karşı önlem alabilmek için 2 yıldır çalışıyor. Öte yandan geçtiğimiz Eylül’de ABD Başkanı Donald Trump da, seçim süreçlerini zayıflatmaya çalışanları cezalandırmak için bir yürütme emrine imza attı. Bu sayede, 2016 yılında yaşanan talihsiz olayların önüne geçilmek için sıkı önlemler de alınmış oldu.

Facebook, Ekim 2017’de Rus hükümetiyle bağlantılı bir grubun platformda 100 bin dolarlık reklam yayınladığını ve bölücü mesajlar yaydığını ortaya çıkartmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.