1. HABERLER

  2. GENEL

  3. FETÖ elebaşı Gülen'in kuzenine 7,5 yıl hapis cezası
FETÖ elebaşı Gülen'in kuzenine 7,5 yıl hapis cezası

FETÖ elebaşı Gülen'in kuzenine 7,5 yıl hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu olduğu belirtilen tutuklu sanık Kemalettin Gülen, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu olduğu belirtilen tutuklu sanık Kemalettin Gülen, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. İddianamede yer alan detayda, 17 Mayıs 2006 tarihinde FETÖ elebaşı Gülen'in kuzeni Kemalettin Gülen tarafından kışkırtılan Alparslan Arslan, Danıştay’ı basarak 1 üyeyi öldürüp, 4 üyeyi yaralamıştı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Kemalettin Gülen katıldı. Duruşmada, görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanık Gülen'in, "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı beyanda bulunan sanık Gülen ise suçlamaları reddederek, beraat ve tahliyesini istedi.

ERGENEKON DAVASINDA TANIKLIK YAPMIŞ

Söz alan Gülen'in avukatı da müvekkilinin Ergenekon davasının iki oturumunda tanıklık yapmasının bu davaya etki etmeyeceğini öne sürerek, müvekkilinde herhangi bir "ByLock" kaydı bulunmadığını ve diğer iddiaların ise soyut olduğunu savundu.

Fetullah Gülen'in, Kemalettin Gülen ile ilgili, "yeğenimdir ama kendisiyle bir tanışıklığımız yok" beyanının olduğunu ve bu ifadenin medyaya yansıdığını söyleyen sanık avukatı, müvekkilinin tahliye ve beraatına karar verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Gülen'in "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Bu hükümde herhangi bir takdiri indirim uygulanmazken, sanığın yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmesine karar verildi.

Bir hakimin muhalefet şerhi koydurduğu tahliye kararı, oy çokluğuyla alındı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, FETÖ'nün avukatlık yapılanması soruşturması sonunda hazırlanan iddianamede, firari sanık Fetullah Gülen'in amcasının ogˆlu olan şüpheli Kemalettin Gülen'in I·stanbul Barosu'na kayıtlı olarak Üsküdar'da serbest avukatlık yaptıgˆı, 2004 yılından itibaren FETÖ/PDY yapılanmasının finansmanını sagˆlayan Kaynak Holding Anonim S¸irketi'nin vekili olarak bir dönem çalıs¸tıgˆı kaydediliyordu.

15 Temmuz sonrası Kemalettin Gülen'in ailesiyle kayınpederinin Kastamonu Araç ilçesindeki Yukarı I·kizören köyüne gidip saklandığı ve 9 Ağustos 2016'da jandarmaya gelen ihbarla hakkında Araç Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆı'nca sorus¸turma bas¸latıldıgˆı belirtilen iddianamede, dosyanın s¸üphelinin FETÖ/PDY'nin avukatlık yapılanması içerisinde yer aldıgˆı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆı'na yetkisizlik kararı verilerek gönderildiği bildiriliyordu.

DANIŞTAY SUİKASTININ KİLİDİ: GÜLEN’İN YEĞENİ

 

DANIŞTAY ÜYELERİ FOTOĞRAFINI ALPARSLAN ARSLAN'A GÖSTEREN KİŞİ

İddianamede, dosya içerisindeki tapu belgelerine göre şüphelinin 15 Temmuz'dan sonra Ümraniye'deki evini es¸i Songül Gülen'e devretme tes¸ebbüsünde bulundugˆunun tespit edildiği ve bu devrin başsavcılık talimatıyla durdurulduğu bilgisi verilirken, ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesine göre şüphelinin, Ümraniye Belediye Bas¸kanı Hasan Can tarafından, halkın darbeye kars¸ı meydanlara davet edilmesine ilis¸kin 17 Temmuz'da gönderdiği mesaja kars¸ılık, "ha s.. la" s¸eklinde mesaj gönderdigˆinin tespit edildigˆi ifade ediliyordu.

FETÖ elebaşı ile irtibatının sadece kan bağından kaynaklandığını savunan Kemalettin Gülen'in Bank Asya'da hesabının bulunduğu da kaydedilen iddianamede, bu şüphelinin Ergenekon yargılama süreçlerinde tanık olarak verdiği beyanlarda açıkça yapılanmanın üyesi oldugˆunu belirttiği ve Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın beyanına göre Danıştay üyelerinin yer aldığı gazete kupürlerini Arslan'a gösteren kişi olduğu da dile getiriliyordu.

İddianamede, şüpheli Gülen'in "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.

 

Danıştay saldırısında FETÖ trafiği

29 ilde dev FETÃ? operasyonu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.