1. HABERLER

  2. GENEL

  3. FETÖ Türkiye’yi 5’e bölmüş
FETÖ Türkiye’yi 5’e bölmüş

FETÖ Türkiye’yi 5’e bölmüş

MİT tarafından Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu'na sunulan raporda FETÖ'nün Türkiye'yi 5 bölgeye ayırması ve İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Erzurum'un bölgelerdeki sorumlu iller olması dikkat çekti.

A+A-

Erzurum Güncel- Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu’na darbe girişimine ilişkin sunulan raporda; “Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından daha önce dış makamlarla paylaşılan notlarda FETÖ/PDY’nin darbe girişiminde bulunabileceği bildirilmiş olmakla birlikte, TSK bünyesinde istihbarat toplanamadığından, darbe girişiminin tarihi konusunda net bir istihbarata daha önceden ulaşılamamıştır. Örgüt mensuplarınca daha sonra verilen ifadelerde ‘MİT Müşteşarı’nın Genelkurmay Karargahı’na gelmesi ve akabinde Genelkurmay Başkanı tarafından tüm askeri uçuşlar ile Ankara Garnizonu’ndaki askeri intikallerin ikinci bir emre kadar durdurulması üzerine darbe girişiminin başlama zamanının 16.07.2016 saat 03.00’ten 15 Temmuz 2016 saat 20.30 civarına alındığı’ belirtilmiştir” ifadeler yer aldı.

36 sayfalın MİT raporu’nda ayrıca FETÖ/PDY’nin yurt içi ve yurt dışı yapılanmasına ilişkin belgeler yer aldı. FETÖ/PDY’nin yurt içi yapılanma ilişkin yer alan fotoğrafta, Türkiye’yi 5 bölgeye ayırdıkları ve İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Erzurum’un bölgelerdeki sorumlu iller olması dikkat çekti.

22

İLGİLİ HABERMeclis darbe girişimi raporuyla ilgili açıklamaMeclis darbe girişimi raporuyla ilgili açıklama

 

avustralya

 

afrika-1

 

avrupa-1

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.