1. HABERLER

  2. GENEL

  3. FETÖ'nün para kasası 'Gaybubet' evinde yakalandı
FETÖ'nün para kasası 'Gaybubet' evinde yakalandı

FETÖ'nün para kasası 'Gaybubet' evinde yakalandı

KOM ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan, örgütün FETÖ'nün para kasası 42 yaşındaki Ahmet Asam ve 'il ablası yardımcısı' olan eşi 41 yaşındaki Hilal Asam ile 'il imamı'nın özel hizmet sorumlusu ve kuryesi 27 yaşındaki Ali Posbıyık'ı yakaladı

A+A-

Erzurum Güncel- Çanakkale'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan, örgütün FETÖ'nün para kasası 42 yaşındaki Ahmet Asam ve 'il ablası yardımcısı' olan eşi 41 yaşındaki Hilal Asam ile 'il imamı'nın özel hizmet sorumlusu ve kuryesi 27 yaşındaki Ali Posbıyık'ı İzmir'deki 'gaybubet evi'nde gözaltına alındı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün önemli kademesinde yer aldığı belirtilen 3 kişi polis tarafından yakalandı.

 Son dakika! FETÖ'nün medya yapılanmasına operasyon: 35 gözaltı

Çanakkale İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla yapılan operasyonda, örgütün 'gaybubet' yani güvenli konut olarak belirlediği İzmir'in Karabağlar ilçesindeki eve, saat 02.00'de, baskın yapıldı.

PARA KASASI VE ÖZEL HİZMET SORUMLUSU YAKALANDI

KOM Şube ekipleri, evde saklanan ve iddiaya göre örgütün il imamının altında çalıştığı ve para kasası olduğunun belirlendiği belirtilen mali sorumlu Ahmet Asam , 'il ablası yardımcısı' olduğu gerekçesiyle Hilal Asam'ı ve aranan il imamı zanlısının özel hizmet sorumlusu olduğu belirtilen Ali Posbıyık'ı yakaladı. Çanakkale Emniyetine getirilen şüphelilerden ilk olarak adliyeye sevk edilen Hilal Asam, tutuklandı. Diğer şüpheliler de işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

GAYBUBET NE DEMEK?

Gaybubet sözlük anlamı 'Yok olma, bulunmama durumu' anlamına geliyor.

FETÖ operasyonlarında ise gaybubet evler 'güvenli ev' manasına geliyor. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Gaybubet 'bulunmayış, yokluk' olarak açıklanıyor. Bir de Gaybubet etmek var. Gaybubet etmek lafı ise göz önünde bulunmamak anlamına geliyor.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.