1. HABERLER

  2. GENEL

  3. FETÖ'nün sözde "talebe mesulü"ne 6 yıl 3 ay hapis
FETÖ'nün sözde "talebe mesulü"ne 6 yıl 3 ay hapis

FETÖ'nün sözde "talebe mesulü"ne 6 yıl 3 ay hapis

Erzurum'da FETÖ/PDY'nin sözde "hususi ortaokul mesulü" ve "şehir dışı talebe mesulü" olarak görev yaptığı ileri sürülen Abdulkadir Çiçek, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum oldu

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "hususi ortaokul mesulü" ve "şehir dışı talebe mesulü" olarak görev yaptığı iddia edilen Abdulkadir Çiçek, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık avukatı Adlan Ataş katıldı. Tutuklu sanık Abdulkadir Çiçek ise duruşmaya Bingöl M Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Çiçek, savunmasında, aleyhindeki tanık beyanlarına rağmen ByLock kullandığına ilişkin bir tespit olmadığını belirterek, "Hiçbir örgütsel amaç ve görüşüm söz konusu değildir. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Avukat Ataş ise tanıkların müvekkili aleyhindeki beyanlarının somut olmadığını öne sürerek, Çiçek'in tahliyesini talep etti.

Çiçek, son sözünün sorulması üzerine de "Terörist isem istediğiniz cezayı verebilirsiniz ama ben öyle değilim." dedi.

Mahkeme heyeti, Abdulkadir Çiçek'in, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet ayrıca Çiçek hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak, hükümle birlikte tahliyesini kararlaştırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.