1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. FETÖ'ye art arda operasyon: 104 gözaltı
FETÖ'ye art arda operasyon: 104 gözaltı

FETÖ'ye art arda operasyon: 104 gözaltı

FETÖ'nün "mahrem asker imamları"na yönelik Konya merkezli 26 ilde düzenlenen operasyonda 56, Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 12, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen 26 kişi hakk

A+A-

Erzurum Güncel- FETÖ'nün "mahrem asker imamları"na yönelik Konya merkezli 26 ilde düzenlenen operasyonda 56, Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 12, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları kapsamında, örgütün TSK'ya yerleştirdiği askeri personelin "mahrem asker imamları" olduğu iddiasıyla 56 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Konya merkezli 26 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

56 GÖZALTI KARARI

Operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 56 şüpheliden 17'si yakalandı.

Şüphelilerin, TSK içindeki askeri personele "genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü" pozisyonlarında mahrem imamlık yaptıkları bilgisine de ulaşıldı.

Şüphelilerden, öğretmen olduğu öğrenilen Mehmet K'nin, başka bir FETÖ soruşturması kapsamında aranan ve öğretmen olduğu öğrenilen karısı Rukiye K. ile yakalandığı öğrenildi.

Adreslerinde bulunamayan 39 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

JANDARMA'DA DA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmalarda daha önce gözaltına alınıp etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan şüphelilerin itirafları doğrultusunda 12 zanlı hakkında daha soruşturma başlatıldı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2'si üsteğmen, 4'ü teğmen ve 6'sı astsubay 12 kişinin yakalanması için operasyon düzenledi.

Operasyonun sürdüğü, gözaltına alınanların ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilecekleri bildirildi. 

Şüphelilerden 7'sinin halen aktif görevde bulunduğu, diğerleri hakkında daha önce idari işlem uygulandığı öğrenildi.

BYLOCK'ÇULAR DA KAÇAMADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen ve konuşma içerikleri çözümlenen 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında eski emniyet müdürü, komiser, öğretmen, zabıt katibi ve PTT çalışanı ile aktif görevde olan araştırma görevlilerinin de bulunduğu şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 10 ilde 34 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Devam eden operasyon kapsamında şüphelilerden 13'ünün gözaltına alındığı, diğer 13'ünün yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

AJANSLAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.