1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Flaş iddia:"ABD güçleri sınırdan çekiliyor"
Flaş iddia:"ABD güçleri sınırdan çekiliyor"

Flaş iddia:"ABD güçleri sınırdan çekiliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın gerçekleştirdiği görüşme sonrası Beyaz Saray’dan gelen çekilme açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Son gelen haberlere göre, ABD güçleri Resulyan ve Tel Abyad’da bulunan gözlem noktalarını boşaltıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Beyaz Saray’dan, Türkiye’nin operasyon yapmaya hazırlandığı bölgeden askerlerini çekeceği yönünde gelen açıklamaların ardından flaş gelişmeler yaşanıyor. Reuters’in ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD güçleri Tel Abyad ve Resulyan’da bulunan iki gözlem noktasını boşalttı.

ABD’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Bugün Başkan Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Türkiye, Suriye'nin kuzeyine uzun zamandır planladığı operasyonu yakın zamanda başlatacak. ABD Silahlı Kuvvetleri bu operasyona dahil olmayacak ve ABD güçleri bölgedeki IŞİD "halifeliğini" yendiği için bahsi geçen bölgede yer almayacak.”

TEÖRİSTLER PANİKTE

ABD'nin desteklediği ve omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nden kritik bir açıklama geldi. Reuters'ın son dakika gelişmesi şeklinde servis ettiği açıklamada, "Suriye Demokratik Güçleri, ABD güçlerinin taahhütleri yerine getiremediği için Türkiye sınırındaki bölgelerden ayrıldığını duyurdu" ifadesi kullanıldı.

Reuters'a göre, SDG, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği operasyonda kendilerini savunmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğini duyurdu.

Kaynak Yeniçağ: Flaş iddia:"ABD güçleri sınırdan çekiliyor"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.