1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fuat Oktay'dan emekli amirallere: Taşıdıkları rütbe ağır geliyorsa biz hafifletmesini biliriz
Fuat Oktay'dan emekli amirallere: Taşıdıkları rütbe ağır geliyorsa biz hafifletmesini biliriz

Fuat Oktay'dan emekli amirallere: Taşıdıkları rütbe ağır geliyorsa biz hafifletmesini biliriz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Eğer ki taşıdıkları rütbe, sıfatlar ağır geliyorsa biz onların yükümlülüklerini, ağırlıklarını hafifletmesini biliriz" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli 104 amiralin 'Montrö bildirisi'ni "Bu, bir vesayet bildirisidir, bir darbenin ön bildirisidir" diyerek nitelendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Eğer ki taşıdıkları rütbe, sıfatlar ağır geliyorsa biz onların yükümlülüklerini, ağırlıklarını hafifletmesini biliriz" dedi.

Oktay şunları söyledi:

"Kimse sulandırmaya çalışmasın, ne CHP ne de başka birilerinin bunu sulandırma gibi bir hakları yoktur. Eğer ki taşıdıkları rütbe, sıfatlar ağır geliyorsa biz onların yükümlülüklerini, ağırlıklarını hafifletmesini biliriz. Milli iradeye kesinlikle saldırı vardır, silahlı kuvvetlere, milletin kendisine, başkomutana saldırı vardır. Buna sessiz kalacak değiliz."

"Gereğini tereddütsüz yaptık ve yapacağız"

Konuyla ilgili gereği ne ise yapılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Hiç kimsenin hele hele 'emekli' diye eski üniformalarını, bembeyaz o üniformayı kirletmeye hakkı yoktur. Biz üniformalı teröristleri gördük 15 Temmuz'da... Nasıl gereğini yaptıksa bugün de gereğini tereddütsüz yaptık ve yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.