1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Galaxy S10, iPhone X özelliği ile geliyor!
Galaxy S10, iPhone X özelliği ile geliyor!

Galaxy S10, iPhone X özelliği ile geliyor!

Merakla beklenen Galaxy S10 ile ilgili önemli bir iddiada bulunuldu. Son paylaşılan raporlara göre Galaxy S10 yüz tanıma teknoloji ile herkesi şaşırtacağı iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Hatırlayacağınız üzere daha önceki sızıntılar ile Galaxy S10 modelinde iris tarama özelliğinin artık kullanılmayacağı da ileri sürülmüştü. Bunun yerine şirketin daha gelişmiş bir yüz tanımlama teknoloji ile birlikte geleceği, bugün ortaya çıkartılan patenle yeniden gözler önüne serildi.

Aktarılan bilgilere göre Samsung, Galaxy S10 Plus ve 5G destekli modelinde, ilk olarak iPhone X ile kullanıma sunulan Face ID‘ye benzer bir yüz tanımlama teknolojisiyle karşımıza çıkacağı ön görülüyor.

 

LetsGoDigital tarafınca paylaşılan bilgiler doğrultusunda Samsung’un S10 serisi için, Private Vision, Detect Vision, ve Dynamic Vision adı verilen 3 adet yüz tanımlama sensörünün patentini aldığı ortaya çıkartıldı.

Aktarılan bilgilere göre, Samsung bu teknolojiyi sadece 3 boyutlu yüz algılama ile cihaz kilidini açmak amacıyla kullanmayı da planlamıyor. Ek olarak teknoloji hareket takibi, jest tespiti, göz takibi ve gece görüşü için de kullanılacağı belirtiliyor.

Bu da şu anlama geliyor ki, daha önceki sızıntılardan da gördüğümüz çift ön kameralı Galaxy S10 modellerinin aslında, 3 boyutlu yüz tanıma teknoloji ile birlikte geleceğini de görülüyor.

Tüm bunların haricinde ekrana entegre edilmiş parmak izi tarayıcısına da sahip olacak olan amiral gemisi güvenlik konusunda kullanıcılara bambaşka bir akıllı telefon deneyimi sunmayı hedefliyor. Henüz söz konusu bu patent hakkında Samsung‘un resmi bir açıklama da bulunmadığını da özellikle belirtelim.

Son olarak ise kutudan Android 9.0 Pie güncellemesiyle çıkacak olan Samsung’un yeni amiral gemileri, One UI arayüzle de kullanıcılara farklı bir akıllı telefon deneyimi yaşatacak. Söz konusu telefonlar 25 Şubat‘ta başlayacak olan MWC 2019 etkinliğinde boy gösterecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.