1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Gebze’den Erzurum’un çamuruna çare!
Gebze’den Erzurum’un çamuruna çare!

Gebze’den Erzurum’un çamuruna çare!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen reaktör ile Erzurum Aziziye Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin çamur azaltımı gerçekleştirilecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) TBB Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni (MAM) ziyaret etti. TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Dr. Osman Okur, TBB Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici, MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdür V.  Dr. Selma Ayaz, MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Özgen Ercan, MAM Kimyasal Teknoloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şerife Sarıoğlan, MAM Enerji Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fehmi Akgün ve MAM Malzeme Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Salih Dabak’ın katılım sağladığı toplantıda, TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Dr. Osman Okur, TBB Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici ve MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı konuşma gerçekleştirdi. TÜBİTAK MAM ATHOM, RİTM ve HES projeleri hakkında canlı uzaktan bağlantılı demo ve video gösterimleri yapıldı.
ERZURUM’UN ÇAMURUNA ÇARE!
Toplantıda, TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Dr. Osman Okur ve Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Remzi Ertek’in katılımıyla ‘Erzurum Aziziye Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi’ne (AAT) Arıtma Çamuru Sıfır Atık Yaklaşımı Uygulama Projesi’ imza töreni gerçekleştirildi. Proje kapsamında, TÜBİTAK MAM ve Biyoflora tarafından geliştirilen Ultrases Destekli Kavitasyon Reaktörü’nün Aziziye Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi’ne (AAT) uygun şekilde projelendirilip eski AAT’den kaynaklanan arıtma çamurlarının biyobozunurluk özelliğinin artırılması ve yerinde çamur azaltımına yönelik olarak uygulama projesinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.
ENSTİTÜLER ZİYARET EDİLDİ
Toplantı sonrasında, Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü (ÇTÜE), Enerji Enstitüsü (EE) ve Malzeme Enstitüsü (ME) laboratuvarlar ziyaretler edilerek, AAT Kavitasyon Reaktörü, Çözünmüş Oksijen Sensörü, Su Güvenliği İkaz Sitemi ve Sıfır Atık Konsepti kapsamında Atıkların Değerlendirilmesi ve Atıksu Arıtma Çamuru Ürünleri hakkında bilgi verildi. Enstitü ziyaretleri sonrasında gerçekleşen değerlendirme toplantısında iş birliği konuları değerlendirildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.