1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Giy&Çık mağazası öğrencilerin yüzünü güldürüyor
Giy&Çık mağazası öğrencilerin yüzünü güldürüyor

Giy&Çık mağazası öğrencilerin yüzünü güldürüyor

Giy&Çık mağazası, bugüne kadar binlerce öğrencinin yüzünü güldürdü.

A+A-

Erzurum Güncel- Atatürk Üniversitesi, bu yılın başlarında ihtiyaç sahibi Üniversite öğrencilerinin yüzünü güldürecek yeni bir projeyi hayata geçirmişti. Giy&Çık mağazası, şimdilerde öğrencilerin hizmetinde olmanın ve çok sayıda ihtiyaç shibi öğrencinin yüzünü güldürmenin gururunu yaşıyor.  Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirilen "GiyÇık" atölyesine, başta Üniversitenin birimleri ve dekanlıklatr tarafından her türlü giyecek ve diğer ihtiyaç malzemeleri bağışlanıyor. 

 

 

BUGÜNE KADAR ON BİNDEN FAZLA ÜRÜN TOPLANDI 

 

 

İhtiyaç sahibi öğrencilerin giysi, ayakkabı ve aksesuar ihtiyaçlarını karşılamalarına katkı sağlayan “GiyÇık” adı verilen mağaza-atölye tarafından yapılan duyurunun ardından, bugüne kadar 10 binden fazla ürün toplandı. Üniversite bünyesinde görev yapan akademisyen ve idari personel ile öğrencilerin gönüllülük ve sosyal sorumluluk anlayışı ile teslim edilen ürünler, yine gönüllüler tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerin kullanımına sunuluyor. Ayrıca, vatandaşlar da ihtiyaç fazlasını değerlendirmek isterlerse bu mağazaya müracaatta bulunuyorlar. “GiyÇık” mağazasının faaliyete geçmesindeki amaç; hem yardımlaşmayı arttırıyor, hem de toplanan ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. İmkânı olan vatandaşların, ihtiyaç sahiplerine ulaşmalarına aracı olunuyor. 

 

 

 

KIYAFETLER İKİNCİ BİR HAYAT BULUYOR

 

 

AtaGiyÇık ekibi, bu desteği verenlere yürekten teşekkür ediyorlar. Yardımseverler sayesinde kıyafetler ikinci bir hayat buluyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bu vesileyle etkinliğe ilgi ve katkı gösteren herkese bir kez daha şükranlarını sunuyor ekip çalışanları. Konu ile ilgili Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömvr Çomaklı, yaptığı açıklamada,  yeni ya da az kullanılmış ürünleri ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ulaştırmak için böyle bir birimin açıldığına dikkat çekmişti. 

 

 

REKTÖR ÇOMAKLI: ARACI OLUYORUZ

 

 

Çomaklı, " Ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasi için aracı oluyoruz. Bu faaliyet ile üniversitemizin benimsediği Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm sürecine katkı sağlanmakla kalmayıp Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 1 (sıfır yoksulluk), 4 (nitelikli eğitim), 8 (insana yakışır iş ve ekonomik büyüme), 12 (sorumlu üretim ve tüketim) ve 17’nci hedefe de (hedefler için ortaklıklar) uygun hareket etmiş oluyoruz. Projeyle ayrıca ilgili bölüm öğrencilerinin (Tekstil ve Moda Tasarımı gibi) mesleki ve kariyer gelişimlerine de katkı sağlıyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirmişti. 

 

 

 

 

 

MAĞAZAYA EN SON BORNOZ BAĞIŞLANDI

 

 

Giy&Çık mağazasına bugüne kadar çok sayıda giyim oyuncak ve diğer bir çok yaşam malzemesi bağışlandı. " Mağazamızda para geçmez HAYRAT Geçer" sloganı ile hizmet veren Giy&Çık Atöltyesine, son olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı tarafından bornoz bağışı yapıldı. AtaGiy&Çık ekşbi tarafındna yapılan açıklamada, '' İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığının mağazamıza  yapmış olduğu bornoz bağışları için  Sayın Prof.Dr.Reşat Karcioğlu ve Dekan Yardımcımız Dr.Öğr.Üyesi Kadir Deligöz’e çok teşekkür ederiz" denildi. Erzurum kamuoyunun yaklından tanıdıpğı biröisim olan Dr.Öğr.Üyesi Kadir Deligöz ise sosyal mvdya hesabından yaptığı açıklamada, '' Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap veren #AtaGiyÇık ekibine teşekkür ederiz'' dedi. 

Haber: Sinan Aydın/ radarhaber.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.