1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Google, Android yedeklerini silecek!
Google, Android yedeklerini silecek!

Google, Android yedeklerini silecek!

Google uzun süre pasifte duran hesapların artık yedeklerini saklamayacağını açıkladı. Eğer cihazınızın yedekleri silinmesini istemiyorsanız, işte yapmanız gerekenler.

A+A-

Erzurum Güncel- Günümüzün en popüler mobil işletim sistemlerinden birisinin üreticisi olan Google, halihazırda Google Drive üzerinde kişilerin kullandıkları cihazların yedeklerini saklıyor. Ancak son gelen açıklamaya göre Google bu durumdan biraz rahatsız. Bunun sonunca ise eğer hesabınız belli bir süre pasifte kalırsa yedekleriniz silinecek.

Google 2 ay süre tanıyor!

Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda bir Google hesabı ile giriş yaptığınız takdirde cihaz otomatik olarak yedek almaya başlıyor.

Android platformunun yaygınlığı düşünüldüğünde, başka bir cihaza geçilip o hesabın kullanılmayacak oluşu oldukça büyük bir alanın boşa kullanılması demek oluyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen Google, hesaplara sınırlama getirdi.

Gelen bilgilere göre Android işletim sistemine sahip cihaz eğer 2 ay boyunca kapalı yada herhangi bir şekilde Google servislerine erişim sağlamadıysa, Google Drive üzerindeki yedek otomatik olarak silinecek.

 

 

Bu işlemin takibinin kolaylaştırılması içinse Google, ilgili yedek dosyasının altında 2 ay yani 60 günlük bir sayaç yerleştirecek ve silinme işleminin ne zaman gerçekleşeceğini sizde bu sayede bilebileceksiniz.

 

En az 2 haftalık kullanımdan sonra pasif duruma geçen cihazlar için geçerli olan bu 60 günlük süre sonunda silinen dosyaların bir daha geri getirilmesinin de mümkün olmayacağı belirtiliyor.

 

Son olarak eğer sizde cihazınızın yedeklerinin silinmesini istemiyorsanız, ikişer hafta arayla Google servislerine erişim sağlamanızın artık şart olduğunu söyleyelim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.