1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Görüşmenin perde arkası belli oldu: AB kesenin ağzını açtı
Görüşmenin perde arkası belli oldu: AB kesenin ağzını açtı

Görüşmenin perde arkası belli oldu: AB kesenin ağzını açtı

AB'nin en yetkili isimlerinden Ursula von der Leyen ve Charles Michel'in Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleşen görüşmesinde 5 yıllık 6 milyar Euro'luk sığınmacı anlaşmasının uzatılması yönünde karar alındığı öğrenildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Dün Ankara'da Avrupa Birliği'nin (AB) en yetkili isimlerinden AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB konseyi Başkanı Charles Michel Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Üç saat süren görüşmenin ardından AB'nin iki yetkili ismi açıklamalarda bulundu.

The Times'ta yer alan habere göre, 5 yıllık 6 milyar Euro'luk sığınmacı anlaşmasının uzatılması ve AB'nin Türkiye'ye daha çok para verilmesi konusunda mutabık kalındı. Paketin ve verilecek olan paranın detayları ise henüz açıklanmadı. 

Türkiye, Lübnan ve Ürdün'deki sığınmacıların bakımına yardımcı olacak AB finans paketinin kısa süre içinde duyurulması bekleniyor. 

NE OLMUŞTU?

En yetkili AB diplomatı olan Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell , geçen hafta anlaşmanın yenilenmesi gerektiğini söylemişti. 

2015 yılında Suriye'deki iç savaştan kaçan yüz binlerce sığınmacının Avrupa'ya gelmesi üzerine AB ile Türkiye arasında 18 Mart 2016 tarihinde bir mülteci anlaşması imzalamıştı. Anlaşmaya göre Ankara, Türkiye üzerinden Ege'deki Yunan adalarına düzensiz geçiş yapan sığınmacıları geri almayı ve insan kaçakçılarıyla mücadele etmeyi kabul etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.