1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Gülen, Hangi Şartta Türkiye'ye Geleceğini Açıkladı
Gülen, Hangi Şartta Türkiye'ye Geleceğini Açıkladı

Gülen, Hangi Şartta Türkiye'ye Geleceğini Açıkladı

FETÖ lideri terörist Gülen, Trump'ın iade kararı alması durumunda kaçmaya çalışmayacağını ve Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Gülen, 15 Temmuz ihanetinin suçunu ise "ulusalcı laiklere" attı.

A+A-

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Mısır'da yayınlanan darbeci Sisi yanlısı El-Yevm 7 gazetesine röportaj verdi.

"15 TEMMUZU ULUSALCI LAİKLER YAPTI"

Gülen, "15 Temmuz'da darbe teşebbüsünün kimin tarafından yapıldığını düşünüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine kesin olarak bir kesimi suçlayamayacağını ancak ulusalcı laik bir kesimin bunu yapmış olabileceğini söyledi. Gülen, darbe girişiminin olduğu gece darbeyi kınadığını, kendilerine atılan darbe teşebbüsü suçlamasının uluslararası tarafsız bir kuruluş tarafından soruşturulmak üzere Türkiye'ye gelmeyi teklif ettiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu kabul etmediğini iddia etti.

YENİ BİR DARBE BEKLEMİYORMUŞ

Fetullah Gülen, Avrupa'nın kendisini anlaması için daha çok kurban vermeleri gerektiğini iddia etti. Gülen, 15 Temmuz olaylarının gerçek bir askeri darbe veya sistematik bir oyun olsa da Erdoğan'a karşı yeni bir askeri eylem beklemediğini, kendilerine karşı yürütüldüğünü iddia ettiği aşırılıklara rağmen asla böyle bir darbe hareketini kabul etmeyeceğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.