1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 2 numaralı isminden olay TSK açıklaması
2 numaralı isminden olay TSK açıklaması

2 numaralı isminden olay TSK açıklaması

Cemaatin bir zamanlar en etkili isimlerinden olan Latif Erdoğan, cemaatin Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına dikkat çekti.

A+A-

Erzurum Güncel- Hüseyin Gülerce'nin ardından, Gülen Cemaati'nin bir zamanlar 2. adamı olarak nitelendirilen Latif Erdoğan, "Fetullah Gülen suç örgütü soruşturması" kapsamında tanık olarak ifade verdi, Erdoğan çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Latif Erdoğan, Fethullah Gülen hareketi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkta verdiği ifadenin ardından cemaatin bundan sonraki hamlesini açıkladı. Erdoğan, cemaatin TSK içindeki gücünü henüz ortaya çıkarmadığını ileri sürdü. 

tsk.20141110130800.jpg

"FETULLAH GüLEN'İN SEçİLMİŞ HüKüMETE BİR SONRAKİ HAMLESİ..."

İfade kapsamında Latif Erdoğan'a, "üst akıl sıfatı ile isimlendirilen birlikteliğin kontrolü altında olduğu değerlendirilen ve Paralel Yapı olarak adlandırılan oluşumun koordinasyonu göz önüne alındığında, Fetullah Gülen'in seçilmiş hükümete yönelik bir sonraki hamlesi olabilir mi?" sorusu soruldu.

latif-erdogan.jpg 

40 YILDIR öRGüTLENİYORLAR

Latif Erdoğan bu soruyu "Bir sonraki süreçte şu ana kadar Fetullah Gülen tarafından devreye henüz sokulmayan güç askeriye içerisindeki yapılanmadır. Bu yapılanma küçümsenecek bir yapılanma değildir. 40 yıldır asker içinde çok ciddi çalışmalar yapıldığını biliyorum. O dönem öğrenci evlerinden yetişerek askeri kurumlara subay-astsubay-uzman çavuşsivil memur statüsünde yerleştirilen şahıslar şu an kurum içerisinde belirli bir mertebeye ulaşmışlardır" diye yanıtladı.

"FETULLAH GüLEN NASIL BİR KİŞİLİĞE SAHİP?"

Fetullah Gülen'in nasıl bir kişiliğe sahip olduğu yönündeki soruya ilginç bir yanıt veren Latif Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
 

"Adaptasyonu çok güçlü, ikna kabiliyeti samimiyet bakımından etkin, şahsa göre tavrını koyarak onunla konuşan, insanları iyi analiz eden, ikili görüşmeler öncesinde ön bilgi toplayarak hazırlık yapan, bu bilgileri cemaat içinden şahıslarla toplayan bir şahıstır."

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.