1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 23 nolu bodrumda ne var?
23 nolu bodrumda ne var?

23 nolu bodrumda ne var?

CİZRE'deki operasyon ile ilgili HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'dan uçuk iddialar geldi. Demirtaş 'devletin toplu katliam yapıp' cesetleri evlere dağıttığını öne sürdü. 23 numaralı bodrum katla ilgili de konuştu.

A+A-

Erzurum Güncel- CİZRE'deki operasyon Ankara'da siyasi partilerin grup toplantılarında ilk gündem maddesi oldu. HDP grup toplantısında Selahattin Demirtaş'tan gelen Cizre iddiaları gerçeklikten uzak ve spekülasyon dolu oldu.

Cudi mahallesinde 23 numaralı binadaki bodrum katıyla ilgili konuşan Demirtaş, olay yaratan binada '70-90 arası insan var' iddiasında bulundu.

Spekülasyon dolu bir iddia da ortaya atan Demirtaş, "Cizre'de toplu katliam yaptılar, açıklayamıyorlar. Cenazeleri sokaklara, yıkık evlere dağıtıyorlar" dedi.

İşte Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısında söyledikleri;

- Cizre'deki durum şudur; o bodrumun civarındaki bir kaç binada toplam 70-90 kadar insan var. çatışma yok, tankla topla atış 

-Türkiye Cizre'deki duruma inanmak istemiyor. çünkü bu çağda Hükümet'in böyle vicdansız olabileceğine inanılmıyor. Ama durum bu.

DEMİRTAŞ'IN AKILLARA ZARAR İDDİASI

-Cizre'de toplu katliam yaptılar, açıklayamıyorlar. Cenazeleri sokaklara, yıkık evlere dağıtıyorlar. O cenazeler oradaymış gibi.

-Cizre'ye yapılan vahşet aynı zamanda İzmir'e tehdit. Adana'ya tehdit. "Bak, itiraz edene bunu yaparız" diyorlar.

MüZAKERE MASASI

-Davutoğlu "Müzakere masasını deviren Demirtaş'tır" dedi. Ne yapmışım? Ne demişim? Bir cümlem var: Seni başkan yaptırmayacağız!

1930 SON POSTA GAZETESİ

-Başbakan'ın açıkladığı master plan adeta 1930'lar. Bakın mesela 1937 yılından Son Posta gazetesi.

öCALAN KADAR SAMİMİ OLSALARDI

-Bu ülkenin başbakanları Sn öcalan kadar samimi olsalardı barış bin defa gelmişti. Sekiz aydır İmralı'ya tecrit var. Görüşmenin kime ne zararı var? Şu savaş olacağına 5 yıl müzakere etseydiniz, kime zararı vardı?

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.