1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. 3 ayda 3 çocuğunu kaybettiler
3 ayda 3 çocuğunu kaybettiler

3 ayda 3 çocuğunu kaybettiler

Kars’ın Arpaçay ilçesinin Tomarlı Köyü’nde 3 ayda 4 çocuğundan 3’ünü toprağa veren anne ve baba, kızları Irmak’ın yaşaması için yetkililerden destek istedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Tomarlı köyünde 3 ay içerisinde 3.5 yaşındaki Aybüke Güler, 5 yaşındaki Enes Güler ile 5 aylık Gözde Güler’in ölümüyle adeta yıkılan Zeynep ve Hacı Güler çifti, tek çocukları olan Irmak Güler’i de aynı şekilde kaybedeceklerinin korkusunu yaşıyor. çocukları Irmak’ın başında gece sabaha kadar nöbet tutan Güler çifti, çocuklarının hayatından endişe ediyor. 

Kaybettikleri çocuklarının da hiçbir rahatsızlıkları olmadığını belirten Güler çifti, çocuklarının ölüm sebebini bilmeleri için bir önce otopsi raporlarının kendilerine verilmesini istedi. Son çocukları Irmak Güler’i de kaybetmek istemediklerini belirten Güler ailesi, 2 Haziran 2015 tarihinde Kars’ı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Anne Zeynap Güler, “Cumhurbaşkanımız Kars’a gelecekmiş. Kars’a gelince çocuklarımızın ölüm sebebini öğrensin. Ne olur Allah rızası için” dedi.
Baba Hacı Güler ise, “Ben buradan Cumhurbaşkanımıza ricada bulunuyorum. Yalvarıyorum. Ne olursunuz gelin Irmak’ı yaşatalım. Son kızımız budur. En azından bunun yaşamasını istiyorum” diye konuştu.
Yaklaşık 50 gündür çocuklarının kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapıldığını ileri süren baba Hacı Güler, “Bu mezarlıktan her gelip geçtikçe bunlara Fatiha veriyorum, dua okuyorum. Ne olur otopsi sonucu belli olsun. En azından yaşayan çocuğumu kurtaralım. Onu da burada görmek istemiyorum. Zaten ailem ikiye bölündü. Yarısı mezarlıkta yarı evimdedir. Allah rızası için bize yardım edin otopsi sonucu çıksın. Bir an evvel çocuklarımın sıkıntısı derdi ne ise onun peşine gidelim” şeklinde konuştu. 

IŞIK çAPANOĞLU

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.