1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. 7 yeni film sinemalarda
7 yeni film sinemalarda

7 yeni film sinemalarda

Sinemalarda bu hafta korku filminden komediye 7 yeni film yer alıyor

A+A-

Erzurum Güncel-

DABBE 5: ZEHR-İ CİN
Dilek eşi ömer ile mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Fakat bir gün dilek bir rüya görür ve aydınlık sakin günler geçmişte kalır. Her şey Dilek'in bir rüyasıyla başlar. Rüyasında ne olduğunu anlayamadığı belirsiz suretler, kulağına şeytana dair bir şeyler fısıldarlar ve uyandıktan sonra ona normal hayatında musallat olurlar.

ömer, bu hayırsız rüyayı geçen gün yaşanan hırsızlık olayına bağlasa da, Dilek kendisine daha derin bir girdaba çeken bu cinleri artık iyiden iyiye hissetmeye başlar. Daha kötüsü Dilek’in korkusu şiddete dönüşür ve genç kadının bedeninin kontrol altına almaya başlar. çaresiz çifti bu konuda uzman olduğu kulaktan kulağa yayılan Belkıs Hoca adındaki bir kadından yardım almak için Bitlis'in yolunu tutar… Yerli korku sinemamızda cin unsurunu en sık kullanan yönetmen olarak bilinen Hasan Karacadağ’ın yeni filminde başroller A. Murat özgen ve Irmak örnek.


 

STAJYER MAFYA
Birol ve Ayhan birbirlerini çocukluktan tanıyan iki arkadaştır. Beceriksiz halleriyle de ün salmış olan ikilinin katıldığı bir düğün, hayatlarını tamamen alt üst edecektir. Birol'u zamanında işsiz olduğu için terk eden sevgilisi Gamze, başkasıyla evlenmiştir. Düğünden ayrılırlarken görüntüleri İstanbul2un en azılı mafya üyelerine benzeyince işler karışmaya başlar.

Artık Ayhan ve Birol, istemeden de olsa yeraltı dünyasının içine girmişlerdir. Ancak bu dünyaya dair öğrenmeleri gereken çok şey vardır. Saflıklarıyla beceriksizlikleri birleşince, birbirinden komik maceraların üst üste gelmesi an meselesi olur. Naz Elmas, Ebru Güzel, Lemi Filozof ve Survivor programının eski kazananlarından olan Hilmi Cem'in yer aldığı komedi filmi, buişten hiç anlamdıkları halde Rus mafyasına bulaşan 3 kafadarın komedi dolu öyküsünü beyazperdeye taşıyor.

 

HEDEFTEKİ ADAM
Senaristliğini de Bill Granger'ın yaptığı November Man, yazarın "There Are No Spies" adlı serisinin 7. kitabının hikayesinden oluşuyor. Yönetmenliğini Roger Donaldson'ın yaptığı November Man'in beyazperde uyarlamasında eski bir CIA ajanının bir görev için bir süreliğine emekliliğini kenara bırakması anlatılıyor. Bir katilin peşine düşen ajanın işi pek de kolay değildir. Zamanla topladığı ipuçlarıyla kendini Rusya'nın teşkilata köstebek soktuğu büyük bir komplonun içinde bulunur.


DERİN KABUS
Bir grup gezgin, Paris metropolünün saklı kalmış yer altı mezarlarını araştıracakları gizem ve macera dolu bir yolculuğa çıkarlar. Sokaklardan daha dolambaçlı olan yerin altı, kaşifleri, uzun zaman önce kendini unutturmuş gizemler ve ölülerden arta kalanlar kadar kendi iblisleriyle de yüzleştirir...John Erick Dowdle'ın yönetmenliğini yaptığı gerilim filminin senaryosu Drew Dowdle ve John Erick Dowdle ikilisine ait.

 

AçIK PENCERELER
Dönemin en heyecan verici oyuncularından biri olan Jill, internette yapılan bir yarışmada kendisiyle bir akşam yemeği kazanmış olan Nick ile yemek yemeği reddeder. Bunun üzerine Jill'in tanıtım kampanyasını yürüten Chord Nick'e yardım etmeyi teklif eder. Oyuncunun bilgisayarına ulaşarak her adımını izlemesini sağlar. Başta oldukça eğlenceli gibi görünen bu teklifin ilerleyen aşamalarında Nick kendisinin Chord'un hain planlarına ulaşmak için kullandığı bir kukla olduğunu anlayacaktır.

Daha önce video çalışmaları ve kısa filmleriyle tanınan sinemacı Nacho Vigalondo'nun yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği ve görselliği ile şaşırtan filmin başrollerini Sasha Grey ve Elijah Wood üstlenirken Neil Maskell, Iván González ve Brian Elder gibi isimler onlara eşlik ediyor.

SOKAK DANSI 5: RüYA TAKIMI
Sean için hayat hiç de planladığı gibi gitmemektedir. Kızarkadaşı kariyerinde farklı bir şekilde devam etme kararı almıştır. Kurduğu grup olan The Mob, Los Angeles'taki yarısı kazanamayınca Sean'ı arkalarında bırakıp geri dönerler. Dansçı olarak kariyerini sürdürmek isteyen Sean, eski arkadaşı Moose ile yeni bir ekip aramaya başlarlar.

Moose daha sonra Sean'ı, sakatlığı nedeniyle bir süredir dans etmeyen fakat sahneye dönmeye artık hazır olan Andie West ile tanıştırır. Andie de Jenny Kido, Vladd ve Santiago ikizlerini toplayınca ekipleri kurulmuş olur. Yeni gurubun adı LMNTRX olur. Kariyerleri için önemli bir fırsat ve dönüm noktası olan Las Vegas'taki The Vortex yarışmasına katılmaya karar verirler. Sean'ın eski ekibi The Mob'un da yarışmada yer aldıklarını öğrendiklerinde Sean için durum biraz daha zorlaşır.

KİM TAKAR!
Remi Gaillard görüp görebileceğiniz en gerçekçi adamlardan biridir; o provokatördür, ortalığı karıştıran bir piyondur ve Avrupa'nın en çok kazanan komedi oyuncusudur! 1,5 milyar seyircisi ve milyonlarca hayranı olan bir figür. Fakat bir gün gelir ve hızlı yaşayan herkes gibi Rémi de biraz olsun durulup sakin bir hayat kurmak ister.

Etrafındaki herkes evlenip iş sahibi olmuştur. Bu da Rémi'nin hayat tarızını değiştirmesine sebep olur. 6 aylık hamile olan sevgilisi ile evlenir, kayınpederinin yardımıyla bir işte çalışmaya başlar ve şehir dışına taşınır. Ancak ilham kaynağı olan eşek şakaları, genç bir hayranının üzücü bir kaza geçirmesine sebep olunca, Rémi bundan çok etkilenir. Hayranını hasta yatağında mutlu etmek için Rémi elinden geleni yapacak, hatta daha iyisini yapmaya çalışacaktır. Yönetmenliğini ve senaristliğini Raphaël Frydman’ın üstlendiği komedi filminin başrolü Rémi Gaillard.

 

ARABANİ
Joseph, mensubu olduğu mezhebin din kurallarına uymamış ve Yahudi bir kadınla evlenmiştir. Bu nedenle köyüne yıllarca dönemeyen Joseph, 40 yaşında ve artık eşinden ayrılmış bir adamdır. Kurallara karşı geldiği için çocukları da artık Dürzi kabul edilmemektedir. Bu durum annesi Afifa'yı rahatsız eder ve Joseph'in dönüşünden başta hiç haz etmez. Ancak daha sonra düşüncelerinde bir değişiklik olur ve 17 yıl sonra yeniden kavuştuğu oğluna ve ailesine kucak açar.

Yine de bu birleşme, köy halkının yoğun tepkisini çeker. Joseph'in oğlu Eli, dışlanmanın verdiği öfkeyle kimliğini daha çok açığa vurmaya başlar ve agresif tavırlarıyla dikkat çeker. Yahudi kıyafetleriyle ortalıkta dolaşır. Joseph'in annesi Afifa da aldığı kararla birlikte zor durumda kalır. Dua etmek için girdiği Dürzi şapeline alınmaz. Joseph'in kızı Smadar ise karşı köyün 18 yaşındaki delikanlısı Samir'e aşık olmuştur ve onunla bir araya gelmenin yollarını aramaktadır. Joseph de köyden insanlarca saldırıya uğrar, evlerine tehdit mesajları gönderilir. Hatta iki gün içinde evi terk etmezlerse kötü şeyler olacağına dair haberler alırlar ve sinirler iyice gerilir.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.