1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. 74 senatörden Kerry'ye şok cemaat mektubu
74 senatörden Kerry'ye şok cemaat mektubu

74 senatörden Kerry'ye şok cemaat mektubu

ABD'li 74 senatör, Dışişleri Bakanı John Kerry'ye mektup yazarak basın özgürlüğünde konusunda Ankara'ya tavır almasını istedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Samanyolu TV Genel Yayın yönetmeni Hidayet Karaca'nın tutuklandığı 14 Aralık cemaat operasyonu ABD kongresini harekete geçirdi.

Daha önce benzer bir mektuba imza atan 88 Temsilciler Meclisi üyesinin ardından bu kez de senatörler sahne aldı. 100 senatörden 74'ünün imzaladığı mektup, cemaat medyasında flaş gelişme olarak aktarıldı.

SENATöRLERDEN KERRY'YE 'SESİNİ YüKSELT' çAĞRISI

ABD’li 74 senatör, Dışişleri Bakanı John Kerry’ye yazdıkları ortak imzalı mektupta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini eleştirerek Türkiye’deki insan hakları ve basın özgürlüğü sorunlarını Ankara’yla temaslarında ‘güçlü’ şekilde dile getirme çağrısında bulundu.

CEMAATİN KANALI "TARİHİ TEPKİ" OLARAK DUYURDU

Cemaat medyası senatörlerin olay mektubunu "tarihi tepki" olarak niteledi. İlginç gelişme cemaatin haber kanalı Samanyolu Haber televizyonunda iki saati aşkın süre son dakika "Hükümete tarihi tepki" başlığıyla bant geçildi.mektup.20150319075156.jpg

ZAMAN'DAN SENATöRLERE öVGü

Zaman gazetesi de bugün manşetten "ABD Senatosu’ndan tarihî basın özgürlüğü mektubu" başlığıyla okurların karşısına çıktı. Kongrenin farklılıklanı bir kenara bırakarak ortak mektup yazmasına övgüler dizilerken, haberde şu ifadelere yer verildi:

"100 üyeli ABD Senatosu’nda anayasası değiştirmek ve Yüce Divan’da başkanı azletmek için üçte iki çoğunluğa tekabül eden 67 oy gerekiyor. İmzacı senatörlerin sayısı ise bu ‘süper çoğunluk’tan bile 7 fazla."

"ENDİŞELİYİZ"

Kerry’ye gönderdikleri mektupta “Yakın geçmişte Türk medya çalışanlarının gözaltına alınması ve tutuklanması ile Erdoğan yönetiminin basın özgürlüğünü sansürlemeye yönelik kapsamlı çabalarından özellikle endişeliyiz.” ifadelerini kullanan senatörler, şöyle devam etti:

“Güçlü bir demokrasi, hükümete muhalif seslerin yükseldiği zamanlarda dahi, toplumun her bireyinin ifade özgürlüğüne saygı gösterilmesini gerektirir. Türk hükümeti ile temas kurarken bu sorunu ele alacağınızı ümit ediyoruz.”

bant.jpg

14 ARALIK OPERASYONUNA TEPKİ

Senato mektubunda geçtiğimiz aylarda Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın gözaltına alınmalarıyla Ankara’daki hükümetin ‘uluslararası çapta dikkatleri üzerine çektiği’ belirtilerek şöyle denildi: “Bu medya mensupları 14 Aralık’ta tartışmalı suçlamalarla gözaltına alındı ve tutuklandı. Sayın Dumanlı serbest bırakıldı ancak maalesef Sayın Hidayet Karaca’nın tutukluluğu sürüyor.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.