1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 807 bin aday bilirkişilik!
807 bin aday bilirkişilik!

807 bin aday bilirkişilik!

2010 KPSS sınavında kopya şüphesi

A+A-
Erzurum Güncel- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kopya çekildiği iddiası ile soruşturulan 2010 yılı KPSS genel yetenek ve genel kültür testlerinin incelenmesi için 3 kişiden oluşan bilirkişi heyeti atandı. Atanan bilirkişiler ise 2010 yılında sınava giren 807 bin memur adayının Genel Kültür ve Genel Yetenek Test sınavlarına verdiği cevapları araştıracak. Yapılacak araştırma sonucunda ise kopya çekilip çekilmediği ortaya çıkacak.
 
Yine o bilgisayardan çıktı
 
Bilirkişi heyetinin yapacağı araştırmanın temelini ise, daha önce eğitimbilimleri sınavının sorularının bilgisayarında bulunduğu baş şüpheli Baki Saçı oluşturuyor. Saçı’nın bilgisayarından tekrar inceleme yapan yeni savcı genel kültür ve yetenek sorularını da buldu. Genel kültür sınavının 48, genel yetenek sınavının da 55 sorusu Saçı’nın bilgisayarından çıktı. Bu yeni bulguyla bu sınavlarda da şüphe oluştu. Yapılan incelemelerde bazı cevap şıklarının ‘bold’ karakter ile altının çizili olduğu görüldü. İşaretli şıklar ile doğru şıklar karşılaştırıldığında hepsinin doğru cevap olduğu saptandı. 
 
Aynı cevabı verenler...
 
Bunun üzerine savcılık 3 bilirkişi atadı: “Hacettepe üniversitesi Eğitimde ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Selahattin Gelbal, öğretim Görevlisi Dr. Zafer çepni ve 19 Mayıs üniversitesi Eğitimde ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı’ndan da Yrd. Dç. Dr. Bayram Yılmaz.” Bilirkişilerden, 48 ve 55 doğru cevabın sınava giren 807 bin kişinin verdiği cevapla karşılaştırması istendi. Yani, 16 ayrı kitapçıktaki sorulara yanıt veren 807 bin aday içinde, Saçı’ya ulaştırılan 48 Genel Kültür ve 55 de Genel Yetenek sorularının aynısını işaretleyen kişiler belirlenecek. Bu kişiler, daha önce iptal edilen eğitim bilimleri testinde kopya çektiğinden şüphelenilen 3 bin 230 kişiyle karşılaştırılacak. Aynı isimlere rastlanırsa, bu iki sınavda da kopya çekildiği ispatlanmış olacak.
 
Fuat Avni yazmıştı
 
Savcılık tarafından bu soruşturma yürütülürken Twitter fenomeni Fuat Avni de bu konuyla ilgili olarak önceki akşam 13 tweet attı. Fuat Avni bu tweet’lerinde oluşturulan bilirkişilerin isimlerini ve unvanlarını da paylaştı. Fuat Avni, yapılacak çalışmanın düzmece olduğunu iddia etti.
Gazetevatan
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.