1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti oy oranı
AK Parti oy oranı

AK Parti oy oranı

Orc Araştırma'nın yayınladığı en son genel seçim anket sonuçlarına göre parlamentodaki partiler değişmiyor, AK Parti ise yüzde 47.3 ile birinci

A+A-
Erzurum Güncel- ORC Araştırma'nın Kasım 2014 dönemine ait "Genel Seçimlere 7 kala partilerin Türkiye geneli ve 30 büyükşehirdeki oy dağılımı" anketinin sonuçları yayınlandı. 

Anket için 15-25 Ekim tarihleri arasında 36 ilde 11 bin 353 kişiyle görüşme yapıldı. Anketin Türkiye geneli bölümünde seçmenlere "önümüzdeki genel seçimlerde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusu yöneltildi. 

MECLİS DEĞİŞMİYOR

Anketteki sonuçlara göre Haziran 2015'te yapılası planlanan seçimler sonrasında TBMM'deki parti yapısında bir değişiklik olmayacak. Katılımcıların yüzde 47.3'ü AK Parti yanıtı verirken, yüzde 24.6'sı CHP, yüzde 13.5'i MHP yüzde 8.3'ü ise HDP yanıtını verdi. 

orc genel seçim<a class='labels' style='color:#4d4e53' href='/search_tag.php?tags=anket'><a class='labels' style='color:#4d4e53' href='/search_tag.php?tags='>   </a>anket </a>sonuçları ak parti oy oranı yüzde 47.3.jpg

30 BüYüKŞEHİRDE SON DURUM NE?

Anketin ikinci bölümde ise 30 büyükşehirde yaşayan seçmenin tercihleri soruldu. Anket sonuçlarında 23 büyükşehirde AK Parti birinci çıkarken, CHP'nin birinci çıktığı 4 büyükşehir, HDP'nin birinci çıktığı 3 büyükşehir oldu. MHP ise anketin yapıldığı 30 büyükşehirden hiçbirinde birinci olamadı.
İHA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.