1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti ve MHP arasında büyük kriz!
AK Parti ve MHP arasında büyük kriz!

AK Parti ve MHP arasında büyük kriz!

AK Parti ile MHP arasında yaşanan Yüce Divan krizinin ardından yaşananları yazan Abdülkadir Selvi AK Parti ile MHP arasında bir madde üzerinde ciddi bir pürüz yaşandığını belirtti.

A+A-

Erzurum Güncel- Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti ile MHP arasında yaşanan Yüce Divan krizinin heyetler arası çalışmalarda aşılamadığını, liderlerin görüşmesinin beklendiğini yazdı.

AK Parti ile MHP arasında bir madde üzerinde ciddi bir pürüz yaşandığını ve henüz aşılamadığını belirten Selvi,

"O madde de Yüce Divan’la ilgili. AK Parti sunduğu ilk teklifte, Cumhurbaşkanı’nın Yüce Divan’a sevkinde Anayasa’nın 105. maddesinde yer alan 4’te 3 oranını önermişti. MHP ise buna itiraz etti. Geçen hafta iki madde üzerinde pürüz vardı. Cumhurbaşkanı’nın partisiyle ilişkisinde AK Parti esneklik gösterdi. Genel başkanlık konusunda ısrarcı olmadı. Anayasa’nın 101. maddesinde yer alan, 'Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisiyle ilişiği kesilir' hükmünün kaldırılmasını yeterli buldu. Böylece iki liderin görüşmesinden sonra pürüz giderildi mesajı çıktı. Ama Yüce Divan’a sevk konusundaki sorun aşılamadı" ifadelerini kullandı.



Pürüzün giderek krize dönüştüğünü aktaran Selvi, şöyle devam etti:

"MHP, Yüce Divan’a sevk konusunda 367’de ısrarlı. AK Parti ise Cumhurbaşkanı’nın yargılanmasının kolay olmaması gerektiği düşüncesinde. O nedenle kademeli bir düzenleme istiyor. Peki bu kriz aşılamaz mı? Denizi aşıp derede boğulacaklarını sanmam. Ama şu an itibarıyla kriz aşılabilmiş değil."

TOPLUMDAKİ ALGI DEĞİŞİYOR

Başkanlık sistemiyle ilgili toplumdaki algıda değişiklik gözlendiğini de ileri süren Selvi, "Başkanlık tartışıldıkça, toplumdaki algı pozitif yönde değişiyor. Gençler başkanlık sistemine daha mesafeli denilebilir. Yaş oranı yükseldikçe başkanlık sistemine olan destek artıyor"dedi.

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ile A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür’le konuştuğunu belirten Selvi, A&G Araştırma’nın 26-27 Kasım tarihleri arasında 42 ilde 3 bin 10 hanede yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı araştırmanın sonuçları da yazdı. Buna göre: Başkanlık sistemine ‘Evet’ diyenlerin oranı yüzde 45.7, ‘Hayır’ yüzde 41.6, ‘Kararsız’ ve ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı ise 12.7.

İnternethaber'den alınmıştır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.