1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'de erken seçim alarmı
AK Parti'de erken seçim alarmı

AK Parti'de erken seçim alarmı

Türkiye, Meclis Başkanlığı seçiminin ardından partiler arasında koalisyon görüşmelerinin başlamasını beklerken, AK Parti kulislerinde “ibrenin erken seçimden yana döndüğü” konuşuluyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye, dün 1. ve 2. turları tamamlanan Meclis Başkanlığı seçiminin ardından 'koalisyon görüşmeleri'nie odaklandı fakat AK Parti kulislerinde gündemin en hararetli konusunun 'erken seçim' olduğu konuşuluyor.

BU İDDİA NEREDEN ORTAYA çIKTI?

Habertürk'te yer alan habere göre, AK Parti’nin, Meclis Başkanlığı seçiminde hiçbir şekilde kendi adayı dışındaki bir ismi desteklemeyeceğini açıklaması 'parti ibrelerin erken seçimi göstermesi'ne ilişkin en kuvvetli faktör olarak görülüyor.

"CHP İLE KOALİSYON ZOR, KURULSA..."

AK Parti kulislerinde CHP ile koalisyon konusunda, “Güvenoyu almak için 18 vekilimiz eksik. Bunun için 8 bakanlık vermeyiz. CHP’de çok parçalı yapı var. Koalisyon zor olur. Kurulsa da dağılır” değerlendirmelerinin yapıldığı ifade ediliyor.

koalisyon-4-parti-meclis.20150701103121.jpg 

MHP İLE KOALİSYON KONUSU:
CUMHURBAŞKANIMIZI PAZARLIK KONUSU YAPMAYIZ! 

MHP ile olası koalisyon için de, “MHP’nin Cumhurbaşkanı ile ilgili tavrı belli. Cumhurbaşkanı’mızı pazarlık konusu yapmayız” denildiği belirtiliyor.

AK PARTİ KULİSLERİNDE Hİç ZİKREDİLMEYEN PARTİ

HDP ile koalisyon seçeneği ise AK Parti kulislerinde neredeyse hiç dile getirilmiyor.

'ERDOĞAN YAŞ'A MEVCUT HüKüMETLE GİRMEK İSTİYOR' İDDİASI

öte yandan “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 3-5 Ağustos arasında yapılacak Yüksek Askeri Şura’ya (YAŞ) mevcut hükümetle girmek istediği, bu nedenle hükümet kurma görevini, sürecin tamamlanması YAŞ sonrasına kalacak şekilde vereceği” de kulislerde dile getirilen iddialar arasında.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.