1. HABERLER

  2. GENEL

  3. AK Parti’de kongre günü
AK Parti’de kongre günü

AK Parti’de kongre günü

AK Parti 1. olağanüstü kongresinde, yeni genel başkan seçilecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kongrede tek genel başkan adayı.

A+A-

Erzurum Güncel-

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena'ya geldi.

CANLI TAKİP İçİN YIKLAYIN>>>

DAVUTOĞLU, KONGRE SALONUNA GELDİ

AK Parti'nin Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi'nin gerçekleştirileceği Ankara Arena Spor Salonu'na geldi. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte gelen Davutoğlu, partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

DAVUTOĞLU  GöREVİ DEVRALACAK

Davutoğlu, seçildiği takdirde görevi cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’dan devralacak.

Ankara Arena’da gerçekleştirilen kongrede, partililer salonu doldurdu. Saat 10.00’da başlayacak olan kongrenin yapılacağı salona Erdoğan ve Davutoğlu’nun fotoğrafları asıldı.

Diğer yandan, çok sayıda partili de salona giremedi. Dışarıda kalanlar için kongreyi izleyebilmeleri için dev çadır kuruldu.or.

Kongre salonuna ilk önce Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu, daha sonra da cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan gelecek.

ANKARA ARENA SPOR SALONU TAMAMEN DOLDU 

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu tamamen doldu. İçeri giremeyen partililer, dışarıda kurulan dev ekranlardan kongreyi izleyecekler.

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu tamamen doldu. Salonun tamamen dolması üzerine yüzlerce partili, kurulan çadırlarda dev ekranlardan Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını bekliyor. Saat 10.00'da başlayacak olan kongre, saat 10.10'da divan heyeti seçilecek. Ardından, İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulacak. Saat 10.40'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yolculuğu anlatan belgesel film izletilecek. Saat 11.00'de Başbakan Erdoğan kürsüye çıkarak partililere hitap edecek. Kongreye katılan konukların takdim edilmesinin ardından AK Parti'nin siyasi yolculuğunu anlatan belgesel film izletilecek.

AK Parti'nin Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu, saat 13.10'da kürsüye çıkarak partililere seslenecek. Saat 14.40'da Genel Başkan seçimi için sandık başına gidilecek. Saat 15.00'da Ankara Arena Spor Salonu'nda yabancı konuklar için resepsiyon verilecek. Saat 17.00'da da seçim sonuçları açıklanacak. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Davutoğlu teşekkür konuşması yapacak.

'Hep birlikte Yeni Türkiye' teması altında gerçekleştirilen kongrede, 'Hayallerimiz var, sevdamız var', 'Yeni hedefler yeni Türkiye', 'Büyük millet büyük güç, hedef 2023' afişleri yer alıyor. Kongreyi çok sayıda basın mensubu takip ediyor. Kongrede yaklaşık 3 bin davetli bulunuyor, dışarıda kongreyi takip eden kişi sayısının ise 40 bin olduğu tahmin ediliyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.