1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Adriana Lima'dan 'bozkurt' açıklaması
Adriana Lima'dan 'bozkurt' açıklaması

Adriana Lima'dan 'bozkurt' açıklaması

Ülkücüleri terörist olarak anlattı...

A+A-
Erzurum Güncel- İngiliz Daily Mail gazetesi, bozkurt işareti yapan dünyaca ünlü model Adriana Lima'nın aslında terörist bir gruba destek verdiğine dair bir haber yayınladı. Söz konusu haberde gazete ülkücüleri resmen terörist olarak anlatılıyor.
 
Adriana Lima'nın geçen ay Miami'deki bir spor salonunda Türk boksör Buğra öner'in isteği üzerine bozkurt işaretiyle poz vermesinin ve ulumasının etkileri sürüyor. 
 
 
Olayla ilgili İngiliz Daily Mail gazetesi ülkücüleri terörist ilan etti. Gazete, bu görüntülerden haftalar sonra Adriana Lima'nın "terörist gruba"destek verdiğine dair bir haber yayınladı.
 
Haberde ülkücülerin, sağcı Milliyetçi Hareket Partisi 'nin 'militan kolu' olduğu tanımlamasına yer verildi. Haberin içeriğinde 1960'larda kurulan Bozkurtların 1970'lerde 'ölüm mangası' haline getirilerek kamu görevlileri, gazeteciler, öğrenciler, avukatlar, solcu aktivistler ve Kürtleri öldürdükleri iddia edildi.
 
1978'de Maraş Katliamı için suçlandıkları, 79'da Abdi İpekçi'ye, 81'de ise Papa 2. John Paul'a suikast düzenledikleri ifade edildi. Ayrıca geçtiğimiz aylarda Koreli turistlere saldırdıkları ifade edildi. 
 
 
LİMA'DAN AçIKLAMA GELDİ
 
Lima'nın sözcüsü, "Adriana'nın Türkiye'deki hiçbir siyasi partiyle bağlantısı yok. Böyle örgütlerle bağlantısı olduğu yönündeki imaları da kati surette reddediyor. Kendisinin iyi niyeti istismar edilerek böyle bir video çekilmesi ve bilgisi ya da rızası olmadan yayınlanması Adriana'yı hayal kırıklığına uğrattı" ifadesini kullandı. 
 
Lima'nın sözcüsündne yapılan açıklamada ise şunlar yer aldı:
 
"İYİ NİYETİ İSTİSMAR EDİLDİ"
 
"Adriana'nın Türkiye'deki hiçbir siyasi partiyle bağlantısı yok. Böyle örgütlerle bağlantısı olduğu yönündeki imaları da kati surette reddediyor. Kendisinin iyi niyeti istismar edilerek böyle bir video çekilmesi ve bilgisi ya da rızası olmadan yayınlanması Adriana'yı hayal kırıklığına uğrattı". 
 
"SPOR SALONUNDAKİ SİMGEMİZ DEDİ"
 
Sözcü Türk boksör Buğra öner'in  ünlü modele  el işaretinin ve ulumanın spor salonunun simgeleri olduğunu söylediğini belirtti.  Açıklamaya göre Lima yaptığı şeyin daha geniş bir anlamı olduğundan ya da siyasi bir grupla bağlantısı olduğundan habersizdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.