1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Ağrı'da asker kente indi
Ağrı'da asker kente indi

Ağrı'da asker kente indi

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine sebep olan Kobani olayları bugün de sürdü, Ağrı'da asker kente indi, AK Parti binasına saldırı düzenlendi.

A+A-

Erzurum Güncel-

KOBANİ olayları Türkiye'yi yakıyor. Terör örgütü IŞİD'i protesto için Van, Bitlis ve Hakkari'de gösteri düzenleyen gruplar, kamu binalarına, banka şubelerine, iş yerlerine, araçlara ve güvenlik güçlerine taş, sopa ve molotof kokteyli ile saldırdı. 

Muş'un Varto ilçesindeki sokağa çıkma yasağı sona erdirildi.
Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının olaylara ilişkin başlattığı soruşturma sürüyor
HDP il örgütü üyeleri, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı

İşte yurt genelindeki Kobani olaylarında yaşananlar;

AĞRI - AK PARTİ BİNASINA SALDIRDILAR

Terör örgütü IŞİD'e tepki için Taşlıçay'da gösteri düzenlendi. Kepenklerin kapalı olduğu Taşlıçay'da, göstericiler ev ve iş yerlerine taş attı, camlar kırıldı. Polis, grubu biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı.

ağri-olaylar-kobani.jpg

Daha sonra ilçe merkezinde bulunan çok sayıda market, manav, kahve, kuaför gibi iş yerlerinin camları kırılıp, manav tezgahları ve araba lastikleri ateşe verildi.

Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nden Transit Caddesi'ne kadar ilerleyen grup, AK Parti ilçe başkanlığı binasına da saldırdı.

ASKER KENTE İNDİ

ağri-kobani-olaylari-asker-kente-indi.jpg
Ağrı il merkezinden gelen takviye çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri ile jandarmanın da desteğiyle toplanan güvenlik güçleri, kalabalıkla görüşerek dağılmalarını istedi. 

asker-kente-indi-ağri.jpg
Birçok vatandaşın kalabalıkla ve güvenlik güçleriyle görüşmeleri üzerine toplanan grup dağıldı. Güvenlik güçleri tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.

ağri-asker-kente-girdi.jpg

VAN - POLİSE TAŞLI SALDIRI

Kobani'ye saldıran IŞİD'e tepki için Van'da Cumhuriyet Caddesi Fakiye Teyran Parkı'nda toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından dağılırken güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı.

Polislerin biber gazı ile karşılık vermesi üzerine başlayan gerginlik, partili ve emniyet yetkililerinin ara girmesiyle son buldu.

KURAN KURSU TALAN EDİLDİ

İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamada ise, dün gece İpekyolu İlçesi Şerefiye Mahallesi Kültür Müdürlüğü arkasında bulunan Değerler Kur'an Kursu'nun eylemciler tarafından kullanılmaz hale getirildiği bildirildi.

özalp ilçesinde de izinsiz gösteri düzenleyen gruplar, kepenklerin kapalı olduğu ilçe merkezinde siyasi parti ve kamu binalarına saldırdı. Ayrıca bazı mahallelerde göstericilerin yaktığı lastik, iş yeri ev evlerden dumanlar yükselirken, güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi devam ediyor.

MUŞ -  YASAK BİTTİ

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Varto ilçesinde yasak sona erdi. Muş Valiliği resmi sitesinden yapılan duyuruda, 7 Ekim tarihinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince saat 22.30 itibarıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının, Valilik kararıyla 9 Ekim tarihinde saat 10.00 itibarıyla kaldırıldığı bildirildi.

HAKKARİ - YOLU KAPATTILAR

Bulvar Caddesi üzerindeki DBP il başkanlığı önünde toplanan bir grup, buradan kentin girişinde bulunan Depin bölgesine kadar yürüdü.

Sloganlar atarak 4 kilometrelik yürüyüş sonrası Tekser mevkine oturarak Hakkari-Van karayolunu yaklaşık 1 saat trafiğe kapatan grup, burada yapılan açıklamanın ardından tekrar yürüyüşe geçerek DBP binası önüne geldi. Kalabalık grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

VALİLİK OPERASYON BAŞLATTI

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yasa dışı toplumsal olayların faillerinin tespitine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü birimlerinin 9 Ekim 2014 günü bölücü terör örgütü üye ve sempatizanlarına yönelik operasyon düzenlediğini bildirdi.

Açıklamada, operasyon sonucunda olaylara karışarak göstericileri yönlendirdikleri değerlendirilen 2 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, yakalanan şüphelilerle ilgili Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma yürüttüğü kaydedildi.

çUKURCA'DA OLAYLAR çIKTI

çukurca ilçesinde yine IŞİD saldırılarını bahane ederek gösteri düzenleyen eylemciler, mahalle girişlerine barikat kurup ateş yaktı. Ardından İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü binasına giren göstericiler, büyük tahribata neden oldu. Müdürlüğü yakma girişiminde bulunan gruba, polis tazyikli su ve biber gazı kullanarak müdahale etti.

BİTLİS - BANKALAR TAŞLANDI OKULLAR YAKILDI

Bitlis'in Tatvan ilçesinde göstercilerin Tatvan Belediyesi binasına saldırısı sırasında içeriye attığı molotofkokteyli, vezne bölümünde ufak çapta hasara neden oldu. Maddi zararların en çok yaşandığı banka şubeleri ve ATM'lerle kamu binaları, okullar ve iş yerlerinde de tadilat çalışmaları başlatıldı.

Göstercilerin hedef aldığı ilçenin farklı noktalarına kurulmuş MOBESE kameraları ve ana cadde ile ara sokaklardaki iş yerleri güvenlik kameraları da saldırılarda kullanılamaz hale geldi. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ilçede, tahrip edilen cadde, sokak ve kaldırımlar ise Tatvan Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından temizlenerek onarılıyor.

Taşlıtepe mevkinde bulunan ve ilçenin internet ile telefon şebeke ağlarının dağıtıldığı istasyonunun da ateşe verilmesi nedeniyle büyük hasar gördüğü belirtilirken, olaylarla ilgili gözaltıların olduğu bildirildi.

öte yandan olaylar nedeniyle tedirgin olan birçok ailenin çocuklarını okula göndermediği, Fatih ve Dumlupınar İlk ve Ortaokullarının ise eğitim ve öğretime 2 gün ara verdiği ifade edildi.

İZMİR

HDP İzmir İl örgütü üyeleri, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak İl Başkanı Cavit Uğur'un da aralarında bulunduğu gözaltındaki şahısların serbest bırakılmasını talep etti.

HDP İl Başkanı Cavit Uğur'un 7 Ekim Salı gecesi Ege üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde sivil polisler tarafından darp edildiğini iddia eden çınar, hastanede tedavi olan Uğur'un daha sonra evine giderken Bornova Pazaryeri'nde gözaltına alındığını söyledi.

Eylem sonrası Adliye önünde oturma eylemine geçen grubu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko da ziyaret etti.

ANKARA

Ankara'da Kobani'ye saldıran terör örgütü IŞİD'i protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapatan bir grup, IŞİD ve hükümetin politikalarını protesto etti. öğle saatlerinde Kolej Kavşağı'nda toplanan grup, pankart açıp Ziya Gökalp Caddesi’ni trafiğe kapattı. Mahmut Esat Bozkurt Caddesi’de eylem nedeniyle trafiğe kapatıldı. KESK’in öncülüğünde düzenlenen protestoya Halkevleri ve İHD gibi kuruluşlar da destek verdi. Basın açılması yapmak isteyen gruba izin vermeyen polis, dağılmaları yönünde de uyarıda bulundu. Grup olaysız dağılırken kapanan yol, yaklaşık bir saat sonra trafiğe açıldı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrencilerden oluşan grup, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırılarını protesto etti.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı'nın önünde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu​ (KESK) üyeleri ile üniversite öğrencilerinin açıklaması sırasında gruba tepki gösteren kişi polis ekiplerince uzaklaştırıldı.

MERSİN

Tarsus ilçesinde IŞİD düzenlenen izinsiz gösteride bir okul yakılarak tamamen kullanılmaz hale getirildi. önceki gün meydana gelen olaylar sırasında kısmen zarar verilen Tarsus Fen Lisesi, dün gece de göstericilerin saldırısına uğradı. Kapıdaki kalın zincirleri kırarak içeri girdikleri tespit edilen bir grup, giriş kattaki idari odalar ile konferans salonunu yaktı. çıkan yangından dolayı sınıflar da zarar gördü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.