1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Ahmet Şık gözaltına alındı
Ahmet Şık gözaltına alındı

Ahmet Şık gözaltına alındı

Gazeteci Ahmet Şık gözaltına alındı. Daha önce FETÖ'nün hedefi olan Ahmet Şık bu sebeple cezaevine girmişti. Ahmet Şık gözaltına alınışını twitter hesabından kendisi duyurdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Gazeteci Ahmet Şık sabah erken saatlerde gözaltına alındı. Ahmet Şık gözaltına alındığını da kendisi twitter hesabından haber verdi.

Saat 08.00 civarında atılan twitinde Ahmet Şık, "Gözaltına alınıyorum. Bir tweetle ilgili olarak savcılığa götürülecekmişim" ifadelerini kullandı.

Ahmet Şık'ın savcılığın talimatı üzerine güvenlik şubeye bağlı polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Ahmet Şık önce sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi'ne götürüldü. Ahmet Şık'a atfedilen suçlamanın ise "örgüt propagandası yapmak" olduğu söyleniyor.

ahmet şık gözaltına alındım twiti
AHMET ŞIK KİMDİR?
Türkiye Ahmet Şık'ın ismini FETö'nün hedef listesine girdiğinde duydu. 1970 yılında Adana'da doğumlu olan Ahmet Şık, İstanbul üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Milliyat gazetesi başta olmak üzere Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında da foto muhabir olarak çalıştı. 

İMAMIN ORDUSU
Ahmet Şık 2011 yılında Fethullah Gülen ve örgütünü anlattığı İmamın Ordusu kitabını yazarken evinde gözaltına alındı. Ahmet Şık henüz basımı bile yapılmamış kitabı sebebiyle FETö'nün hedefi olmuştu. Tutuklanan Ahmet Şık, FETö örgütünün hakimleri tarafından "Ergenekon terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanarak gazeteci Nedim Şener ile birlikte Metris Cezaevi'ne gönderildi.12 Mart 2012 tarihinde Nedim Şener'le birlikte tahliye olan Ahmet Şık, "Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek" demişti.İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.