1. HABERLER

  2. EGE

  3. Akkuyu'da cinsel taciz tartışması
Akkuyu'da cinsel taciz tartışması

Akkuyu'da cinsel taciz tartışması

Akkuyu Nükleer Santral'ındaki Kamu Diplomasisi ve Devlet İlişkileri Bölge Müdürü Faruk Uzel'in istifasının yankıları devam ediyor. Nükleer enerji şirketi bugün Uzel'in 17.08.2015 tarihinde cinsel taciz suçu işlediği için istifa ettiğini açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Akkuyu Nükleer Santralı  Mersin Bölge Kamu Diplomasisi ve Devlet İlişkileri Bölge Müdürü olan Faruk Uzel’in istifası üzerine açıklama yaptı. Şirket Uzel’in taciz suçlamasını kabul ettiğini ve 17.08.2015 tarihinde bir istifa belgesi imzaladığını belirtti. Akkuyu Nükleer A.Ş Avukatı Kaan Keskin ise dün aralarında cinsel taciz suçlamasınında bulunduğu iddiaların kendileri için bağlayıcılığı bulunmadığını belirtmişti. Keskin, Faruk Uzel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu da eklemişti.


25/2-C maddesi iş kanununda cinsel taciz suçunu ifade ediyor.

UZEL’İN İDDİALARI

Müdür Faruk Uzel önceki gün, santralda gördüğü hatalarla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenlemişti. Son 1 yılda projeye olan itirazları üzerine gerginlik yaşandığı ve sonuç olarak istifa ettiğini açıklayan Uzel, tehdit telefonları aldığını belirttmişti. Uzel santral projesinin tepeden tırnağa hatalı ve amatör olduğunu iddia etti.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.