1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Akyürek adliye girişinde helallik istedi
Akyürek adliye girişinde helallik istedi

Akyürek adliye girişinde helallik istedi

Hrant Dink suikastı davasından gözaltına alınan cemaatin dokunulmaz polisi Ramazan Akyürek adliyeye sevk edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Gazeteci Hrant Dink cinayetisoruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek adliyeye sevk edildi. 

Akyürek adliye girişinde gazetecilere"Hakkınızı helal edin" diye konuştu.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında dün Ankara’da gözaltına alınmıştı.

Ramazan Akyürek, İstanbul Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada ifadesinin alınması için İstanbul’a götürülmüştü. Ramazan Akyürek, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Akyürek, sağlık kontrolünden geçirildiği sırada gazetecilerin soruları üzerine “çok teşekkürler hakkınızı helal edin arkadaşlar" dedi. 

cemaatin-dokunulmaz-polisi-ramazan-akyurek-adliyeye-sevk-edildi-gazetecilerden-helallik-istedi.jpg
AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Akyürek, daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Geceyi nezarhathenede geçiren Ramazan Akyürek, emniyette ifade vermedi. Akyürek, sabah saat 09.30 sıralarında İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Avukatının itirazı üzerine Ramazan Akyürek'in savcılık ifadesinin adliyede alınacağı belirtildi.

RAMAZAN AKYüREK KİMDİR?

Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Ramazan Akyürek'ün cemaatle bağlantısı eski İstanbul Valisi Erol çakır'ın Akyürek'in siciline yazdığı notla günyüzüne çıkmıştı.

Akyürek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı dönemde siciline dönemin İstanbul Valisi Erol çakır tarafından, "Fethullah Gülen Cemaati'ne mensup. Dikkat edilmesi gereken bir isim" notu düşülmüştü.

ramazan-akyurek.jpg 

O CİNAYETLERLE ADI ANILDI

Ramazan Akyürek'in sicilindeki bir diğer kara olay ise Trabzon Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde Rahip Santoro cinayetinin meydana gelmesi.

Bir diğer şaibeli dosya ise Mc Donalds bombalamasından sonra bombalama olayında aktif rol oynayan Erhan Tuncel'i suç dosyasından çıkartarak emniyete ajan yaptığı yönündeki iddialar.

TEFTİŞ KURULU'NA ATANMIŞTI

Hrant Dink cinayeti olduğu sırada İstihbarat Daire Başkanlığı görevini yürüten Ramazan Akyürek, bu cinayette "İhmal ve kusurları" bulunduğu yönündeki iddialara rağmen uzun süre görevinden alınmamış, daha sonra Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine getirilmişti.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası İstanbul Emniyeti'ne sıçrayan depremle Akyürek, Teftiş Kurulu'ndaki görevinden alındı. Akyürek daha sonra yargı yoluyla yeniden görevine dönmüştü. 

 İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.