1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ankara’da kalleş saldırı
Ankara’da kalleş saldırı

Ankara’da kalleş saldırı

Ankara'daki tren garı kavşağında iki büyük patlama meydana geldi. 57 kişi öldü 126 kişi de yaralandı.

A+A-

Erzurum Güncel- DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi’nin yapılacağı tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Selami Altınok olayda en az 30 kişinin öldüğünü 126 kişinin de yaralandığını duyurdu. Sözcü muhabiri Şenol Gezer’in elde ettiği bilgilere göre ise; 40′ı olay yerinde, 17′si hastenede olmak üzere hain saldırıda toplam 57 kişi yaşamını yitirdi. Saldırı esnasında yaralanan bir polisin de  durumunun ağır olduğu bildirildi.

SAAT 10:00 SIRALARINDA MEYDANA GELDİ

Bugün öğlen saatlerinde yapılacak ‘Emek, barış, demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi.

30 öLü 126 YARALI

İçişleri Bakanlığı’nda saldırı ile ilgili yapılan açıklamada; 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin de yaralandığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:
“10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Demokrasimizi ve ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz”

 

SöZCü MUHABİRİ: 57 öLü

Sözcü muhabiri Şenol Gezer’in elde ettiği bilgilere göre ise; 40′ı olay yerinde, 17′si hastenede olmak üzere hain saldırıda toplam 57 kişi yaşamını yitirdi. Saldırı esnasında yaralanan bir polisin de  durumunun ağır olduğu bildirildi.

ADLİ TIP’TA CESET KOYACAK YER KALMADI

öte yandan olay yerinden alıan cesetler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsilere derhal başlandığı öğrenildi. Ancak Ankara Adli Tıp cenaze kapasitesi dolduğu için Gazi üniversitesi Hastanesi’nde ek Adli Tıp Merkezi oluşturuldu. Hastanelerde bulunan cenazelerin de otopsi için burada toplanacakları öğrenildi.İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan da takviye doktor geldiği öğrenildi.

“İKİ CANLI BOMBA ŞüPHESİ”

Yetkililer kesin olmamakla birlikte iki canlı bomba üzerinde durduklarını açıkladı. Olay sırasında parçalanan canlı bombaların kimliğini tesbit edebilmek için polis ve adli tıp görevlileri yaklaşık bin 500 metre alana yayılan ceset parçaları arasında kopan parmak aradı. Parmaklardan alınan izleri polis kayıtlarında eşleşirse canlı bombaların kimlikleri tespit edilebilecek.

 

MİTİNG İPTAL EDİLDİ

Miting komitesi, mitingin iptal olduğunu ve herkesin kendi güvenliğini alarak memleketlerine dönmesini istediklerini açıkladı.

“HALAY çEKENLERİN BULUNDUĞU YERDE PATLADI”

Bir görgü tanığı: “Patlamalardan biri , halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi.” dedi.

Gazete ve Ajanslar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.