1. HABERLER

  2. EGE

  3. Arınç: İlk defa oluyor
Arınç: İlk defa oluyor

Arınç: İlk defa oluyor

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yargıda tahliye krizine yol açan kararı, “yok hükmündedir” diye yorumladı. Arınç, “Bu belki yargı tarihinde ilk defa oluyor” diyerek şaşkınlığını da belirtti.

A+A-


Erzurum Güncel- Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yargıda tahliye krizine yol açan kararı, “Yok hükmündedir” diye yorumladı. Arınç, “Bu belki yargı tarihinde ilk defa oluyor” diyerek şaşkınlığını da belirtti.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç, tahliye kumpasına ilişkin, “Yetkisiz mahkemenin verdiği karar yok hükmündedir. Takip edilen yolun adeta kumpasa dönüştüğü görülüyor” değerlendirmesinde bulundu. Bunun adının hukukta ‘yetki çalma’ olduğunu belirten Arınç, “Akla zarar bir iş” dedi.

Böyle bir olayın belki de yargı tarihinde ilk defa görüldüğünü anlatan Arınç, “Gözü karalığın bu kadarına pes denir. Türk yargısı kendini hızlıca yenilemelidir” ifadelerini kullandı.

YAVRU VATAN POLEMİĞİ

“Yavru vatan” polemiğiyle ilgili soruya da cevap veren Bülent Arınç, ' KKTC'ye hiç bir telkinde bulunmadık, biz onların iç işlerine hiç karışmadık. Kıbrıs seçmeni en iyisini kendisi bilir. Kıbrıs ile olan yavru vatan tanımı aramızda olan bağdan dolayı gelen bir durumdur. Sayın Akıncı Kıbrıs'ta siyasetin içinde olan birisidir. Akıncı'nın açıklamalarına saygı duymamız gerekir. Akıncı yeni bir ölçüt getiriyorsa saygı duymak gerekir. Yavru vatan sözcüğünü kimsenin yadsımaması gerekir.' d,ye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.