1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Atatürk silüeti kısa süreli belirdi
Atatürk silüeti kısa süreli belirdi

Atatürk silüeti kısa süreli belirdi

Ardahan’ın Damal ilçesinde Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk silüeti, bu yıl da görülmeye başlandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Atatürk’ün silüeti, havaların yağışlı ve bulutlu olması nedeniyle kısa süreli olsa da ortaya çıktı. Doğal mucizeye bu yıl ilginin az oluşu da dikkat çekti. Gazeteciler ise Atatürk’ün silüetinin ortaya çıkışını seyir alanında sabırsızlıkla bekledi.

Her gün saat 17.55 ile 18.10 arasında sadece 15 dakika izlenebilen siluetle ilgili Ata Mahallesi halkından İsmail Atam şunları kaydetti:
"Her gün bu görüntüyü izliyoruz. Atatürk’ün silüeti 6’ıncı ayın 15’inde çıkmaya başlıyor ve Haziran sonuna kadar güneşin olduğu günlerde net olarak ortaya çıkıyor. Bulut olmadığı zaman daha güzel oluyor ve daha güzel izleniyor. Silueti izlemeye Bakanlar, milletvekilleri ve merak eden herkes geliyor."

Atatürk silüeti, ilk defa 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında amatör bir kişi tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığına gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.