1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Aydınlık'ın bu manşeti çok tartışılır!
Aydınlık'ın bu manşeti çok tartışılır!

Aydınlık'ın bu manşeti çok tartışılır!

Aydınlık'ta yer alan haberde "Erdoğan, Vatan Partisi siyasetlerinden uzaklaştırılacak" ifadeleri yer aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Aydınlık gazetesi bugünkü manşetinden“ABD’den Erdoğan’a yeni operasyon” başlıklı bir haber verdi. Damla İnce imzası taşıyan haberde “Türkiye'yi Avrasyacı cepheden ayırmak için ABD patentli yeni bir operasyon başlatıldı. öncelikle Erdoğan 'Perincek darbe yapacak' yalanıyla Vatan Partisi siyasetlerinden uzaklaştıralacak” ifadeleri yer aldı.

“ERDOĞAN İKNA EDİLECEK”

Aydınlık’ın “ABD’den Erdoğan’a yeni operasyon” başlıklı haberinde “PKK'yı hendekten kurtarmak, FETö'yle mücadeleyi sekteye uğratmak ve ABD'nin bölgesel planlarını hayata geçirmesini sağlamak için yeni senaryo hazırlandı. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatan Partisi'nin savunduğu milli siyasetlerden ayrılması için ‘Perinçek grubunun kendisine darbe yapacağına’ ikna edilecek” ifadeleri yer aldı.

“YALANA İLK DESTEK BARKEY’DEN GELDİ”

Aydınlık’ın haberinde ayrıca şu ifadeler de kullanıldı:

“Başlangıçta Erdoğan'ın yakın çevresi tarafından kulağına fısıldanan bu yalan, bugünlerde kimi yazarlar tarafından yüksek sesle dillendirilmeye başladı. Ardından aynı ses Washington merkezli sitelerde de yankılandı. Yalana ilk destek ise darbe girişiminde de parmağı olduğu düşünülen CIA'nın Türkiye uzmanı Henry Barkey'den geldi.”

“TELAŞ İçİNDELER”

Aydınlık yazarı İsmet özçelik de bugünkü yazısında, manşette yer alan haberle aynı konuyu işledi. özçelik "Şu aralar Ankara’da yine birileri türedi. Saray’a akıl veriyorlar. Başbakanlıkta nutuk atıyorlar. Yandaş medyada boy gösteriyorlar. Telaş içindeler. Neymiş efendim, FETö’nün yerini Ergenekoncular dolduruyormuş. Ulusalcılar yeni çıkışlar peşindeymiş. Vatan Partisi fırsat kolluyormuş. Asıl tehdit bunlarmış. Bunlar darbe yapacaklarmış” ifadelerini kullandı.

“AMAçLARI SARAY’I VATANSEVERLERE KARŞI KIŞKIRTMAK”

özçelik’in “Erdoğan’a tuzak” başlığını taşıyan yazıda “Genellikle sinsice hareket ediyorlar. Saray’da ve başbakanlık çevrelerinde yer kapmış olanlar da var. Oralara kadar ulaşmayı başaranlar da. Gelen bilgilere göre, tek amaçları, Saray’ı ve hükümeti vatanseverlere karşı kışkırtmak. Belli ölçüde etkili oldukları görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ergenekon, Balyoz, … tertipleri için ‘kumpas’ demişti. Başbakan geçtiğimiz günlerde AKP milletvekillerine ‘Ergenekon, Balyoz sapına kadar var’ ifadesini kullandı” diye yazdı.

“YENİDEN ABD’YE BAĞLAMAYA çALIŞIYORLAR”

Aydınlık yazarı özçelik yazısında “Sanki özel bir görevleri var. FETö’nün yıllardır yaptıklarını yapıyorlar. Erdoğan ve hükümeti Rusya-İran ekseninden uzaklaştırmaya, Avrasya birliğinden uzak tutmaya, yeniden ABD’ye bağlamaya çalışıyorlar. Şam ve Bağdat’la ilişki kurulmasını engellemek istiyorlar. FETö taktiği izliyorlar. Zaaflardan yararlanıyorlar. Erdoğan’ın nabzına göre şerbet verip, ‘asıl görevlerini’ yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.