1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Bağdadi o isimleri idam ettirdi
Bağdadi o isimleri idam ettirdi

Bağdadi o isimleri idam ettirdi

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi, kendisine karşı ''darbe'' girişiminde bulunan 13 üst düzey ismi idam ettirdiği iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Ortadoğu'da katliam yapan IŞİD, kendi içinde hesaplaşma yaşıyor. örgüt içinde özellikle savaş stratejisiyle ilgili ciddi tartışmalar yaşandığı ortaya çıktı.

Ortadoğu'yu kana bulayan terör örgütü IŞİD, kendi içinde de ciddi bir ayrışma ve hesaplaşma sürecine girdi. Arap basınına yansıyan haberlere göre, özellikle savaş stratejisi, ele geçirilen yerlerin yönetimi ve Arap ülkelerinde düzenlenen intihar saldırılarıyla ilgili örgütün yönetim kadrosu içinde şiddetli görüş ayrılıkları yaşanıyor. Arabi el Cedid gazetesi, 'Halife' Ebubekir Bağdadi'ye muhalif olan bir ekibin darbe girişiminde bulunduğunu yazdı. Haberini, örgütle yakın işbirliği içindeki Suriyeli ve Iraklı tüccarlara dayandıran gazete, darbegirişiminin Bağdadi tarafından haber alındığını, hepsi de örgüt içinde üst düzey yönetici olan 13 kişinin idam edildiğini kaydetti.

iside-egitim-veren-4-turk-subayi-gozaltina-alindi-iddiasi_1143238_720_400.jpg

BAĞDADİ'YE SUİKAST GİRİŞİMİ

Gazetenin aktardıklarına göre, darbe girişimi 10-13 Haziran arasında, IŞİD'in merkezi Rakka'nın güneyinde yaşandı. Kırsal bir alanda, Bağdadi'nin kullanacağı güzergâha bomba düzenekleri yerleştiren muhalif ekip, bir muhbirin suikast girişimini haber vermesiyle deşifre oldu. Bağdadi'nin bizzat yönettiği bir duruşma sonunda idama mahkum edilen suikastçılardan 13'ü kurşuna dizildi, onları destekleyenler de hapsedildi.

HALİFELİK AYRIŞMAYA NEDEN OLDU

Bağdadi'yi devirmeye çalışan ekipte Suriye, Irak, Afganistan, Suudi Arabistan, Libya ve Yemen'den isimlerin bulunduğu kaydedildi. Arabi el Cedid gazetesi, istihbarat uzmanlarının görüşlerine de başvurarak, IŞİD içinde, halifeliğe Iraklıların yerine Suriyelilerin daha layık olduğunu savunan bir ekibin yer aldığını yazdı. Haberdeki dikkat çekici bir ayrıntı da, geçtiğimiz hafta Kuveyt'teki Şii Cafer Sadık Camisi'ne düzenlenen intihar saldırısıyla ilgiliydi. Gazete, saldırının, kendisini eleştirenlere güçlü bir cevap olsun diye bizzat Bağdadi tarafından planlandığını belirtti.

halife_ebu_bekir_el_bagdadinin_kisa_ozgecmisi_h8988.jpg

IŞİD MİLİTANLARIYLA EVLENDİRİLMİŞLER

İngiliz lise öğrencisi Şamima Begüm (15), Amira Abese (15) ve Kadiza Sultan'ın (16) yeni görüntüleri ortaya çıktı. İngiliz Telegraph gazetesindeki fotoğraflarda şubat ayında Türkiye üzerinden Suriye'ye kaçtıkları saptanan kızlar IŞİD'in merkezi olan Rakka'da görüldü. Guardian gazetesindeki haberde ise kızlardan ikisinin IŞİD militanlarıyla evlendirildikleri belirtildi. Aileleri İngiliz hükümetini, kızların IŞİD'e katılmak için yola çıkmalarını engelleyememekle suçlamıştı.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.