1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bakanlıktan Süleyman Şah Türbesi açıklaması
Bakanlıktan Süleyman Şah Türbesi açıklaması

Bakanlıktan Süleyman Şah Türbesi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin sınırları dışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD'e verileceği haberlerini sert bir dille uyardı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada bir gazete tarafından ortaya atılan IŞİD’in Musul Konsolosluğu’nda rehin aldığı 49 personel için Süleyman Şah Türbesi’ni vereceği haberini yalanladı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Bazı basın-yayın organlarında Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu‎ etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir. ‎Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarı hiç bir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış değildir.

Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun ‎ yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır. Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz.

Musul Başkonsolosluğumuz personelinin en kısa zamanda sağ salim ülkemize dönmelerinin sağlanması için ilgili tüm kuruluşlarımız eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürmektedir.”


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.