1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Bakın o lüks araçları ne yapıyorlar
Bakın o lüks araçları ne yapıyorlar

Bakın o lüks araçları ne yapıyorlar

Türkiye'nin çeşitli illerinde kiralanan 500 lüks araç kayıp olduğu ve yapılan araştırmalara göre araçlar Suriye'de hurda fiyatına satışa çıkartıldığı ortaya çıktı.

A+A-
Erzurum Güncel- Her fırsatta oluşan boşluğu ve yaşanan kaosu kendileri adına fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcılar bu sefer de gözünü Suriye’ye dikti.
 
Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de çalınan bazı araçların Suriye’ye götürülüp satıldığına dair haberlerin çıkmasının ardından harekete geçen dolandırıcılar hırsızların aksine çalmak yerine kiraladıkları 80 bin ile 150 bin TL arasındaki lüks araçları inanamayacaksınız ama Suriye pazarında 5 ile 7 bin dolar arasında yok denebilecek bir fiyatla satılığa çıkardı.
 
6 AY SONRA GELEN TELEFONLA YIKILDI
 
İstanbul'da oto kiralama işi ile uğraşan iş adamı Bülent Ulaşoğlu, Mersin ve İskenderun’da faaliyet gösterdiklerini belirten H.Y. ile M.S. isimli şahıslara ait iki şirkete 10 lüks araç kiraladı. Ulaşoğlu ilk 6 ayını sorunsuz bir şekilde geçirdiği kiralama işinde 6. ayın sonunda gelen telefonla adeta yıkıldı.


 
BüYüK DOLANDIRICILIK OLAYI!
 
Mersin Emniyeti’nden gelen telefonda bölgede bir araç bulunduğu ve bu aracın bagajından kendisine ait bir plaka ve 7 araç takip cihazı çıktığını öğrenen Ulaşoğlu, aracına atladığı gibi soluğu Mersin’de aldı. Ulaşoğlu, konuyla ilgili olarak bilgi almak üzere gittiği Mersin Emniyeti’nde çok geniş çaplı bir dolandırıcılık olayının mağduru olduğunu öğrendi.
 
500’E YAKIN LüKS ARAç KAçIRILDI
 
çünkü söz konusu firma sadece Ulaşoğlu’nu değil aralarında İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Erzurum’un da bulunduğu çok sayıda ilde yer alan onlarca firmayı aynı taktikle dolandırıp 500’e yakın lüks aracı Suriye tarafına geçirerek satışa çıkardı.
 
SURİYE’YE KADAR İZ SüRDü
 
Olayın peşini bırakmayan Bülent Ulaşoğlu ise araçlarını bulmak için adeta bir dedektif gibi çalıştı. MOBESE kayıtlarından araçlarının Suriye’ye götürüldüğü bilgisini aldıktan sonra Hatay’a giden ve oradan da Suriye geçen Ulaşoğlu, gördüğü manzara karşısında hayretler içerisinde kaldı.


 
2 BİN 500 ARAç GİRİŞ YAPMIŞ!
 
Suriye’de Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ait yüzlerce plakalı araç gördüğünü aktaran Ulaşoğlu, bölgedeki yetkililer ile yaptığı görüşmelerde ise kendisine son 6 ay içinde Türkiye’den 2 bin ile 2 bin 500 dolayında aracın Türkiye’den Suriye’ye giriş yaptığının bilgisinin verildiğini söyledi.
 
150 BİN TL’LİK ARAç 15 BİN TL’YE SATILIYOR
 
Araçların yoğunlukla Pick-up kamyonet ve 4x4 jeep şeklinde lüks modeller olduğunu ve Suriye’nin İdlib, Samandağ ve Afrin gibi bölgelerinde satışa çıkartıldığını öğrendiğini dile getiren Ulaşoğlu, fiyatları 80 bin TL’den başlayıp 150 bin TL’ye kadar çıkan bu otomobillerin bölgede kurulan pazarlarda 5 ile 7 bin bilemediniz 10 bin dolara satışa çıkartıldığını söyledi.
 
ARAç BAŞINA 5 BİN DOLAR İSTİYORLAR
 
Türkiye'de sınır bölgelerine yakın ilçelerde bu işin resmen ticaretinin döndüğüne yaşanan olay sonrası birebir şahit olduğunu da aktaran Ulaşoğlu, Hatay'da Suriye'ye çıkartılmış araçları bulabileceğini söyleyen şebeklerin var olduğunu ve araç başına 5 bin dolar gibi para talep ettiklerini dile getirerek kendisinin de bu şebeklerden birine 10 bin TL gibi bir rakamı kaptırdığını itiraf etti.
 
çOK SAYIDA FİRMA İFLAS ETTİ
 
Yaşanan dolandırıcılık olayından ötürü sadece kendisinin kaybının 700 bin TL’ye yakın olduğunu dile getiren Ulaşoğlu, bu olaydan sonra kendisinin ve bu olayın mağduru olan çok sayıda firmanın iflas ettiğini dile getirdi.
 
POLİS HER YERDE ARIYOR
 
İskenderun ve Mersin merkezli iki şirketin kurucuları olan M.S. ile H.S.Y.  kurguladıkları işin deşifre olmasıyla birlikte piyasadan kayboldu. Savcılığın tutuklama kararı çıkarttığı şahısları polis her yerde arıyor.
 
SURİYE’DE İNTERPOL SORGUSU YOK!
 
Suriye’de 3 yıldır yaşanan iç karışıklıktan dolayı İnterpol (Uluslararası Polis Teşkilatı) sorgusu yapılamıyor. O yüzden bu tip çalıntı araçlar bölgeye getirildiklerinde rahatlıkla gezebiliyor. Türkiye’den Suriye’ye giden bir aracı Suriyeli ben satın aldım dediğinde plakası hemen çıkartılıyor. Zaten bölgede plakasız araçlarla da rahatlıkla dolaşıla biliniyor.
KAYNAK: Haber7
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.