1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bank Asya ve Gülen hakkında bomba hikaye
Bank Asya ve Gülen hakkında bomba hikaye

Bank Asya ve Gülen hakkında bomba hikaye

Bank Asya'ya TMSF'nin el koymasının ardından bankanın açıldığı dönemde yönetim kurulu başkanlığını yapan Kalkavan Gülen hakkında kritik açıklamalar yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Bank Asya'ya TMSF'nin el koymasıyla 'Bankasya'nın açılış günü' video ve fotoğrafları gündeme yeniden geldi. Bank Asya'nın 1996'da gerçekleştirilen açılışında dönemin Başbakanı Tansu çiller, Fethulla Gülen, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında beliren dönemin Asya Finans Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan Fethullah Gülen'e ilişkin çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

TMSF'nin Bank Asya’nın çoğunluk hisselerine el koymasının ardından bankanın açılışının yapıldığı 24 Ekim 1996 yılında çekilen bir fotoğraf sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

ihsan-kalkavan-bank-asya.jpg 
Dönemin Asya Finans yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, Hürriyet'in internet sistesine yaptığı açıklamada bu fotoğrafın hikayesini anlattı. Kalkavan, Fethullah gülen'in Bank Asya'yla ilişkilendirilmesi eleştirerek  "Hoca Efendi’ye ben o gün hesap açmıştım. İçine harçlık bile koymadı. Şu an üzerimde bir şey yok, veremeyeceğim dedi. 'Bilahare bakarız' dedi. Gülen, bir gün dahi o hesaba 5 lira koymadığı halde bugün Bank Asya’nın onunla ilişkilendirildiğini görüyoruz. Bank Asya’nın bütün ortakları bellidir. örneğin Abdulkadir Konukoğlu’nun Hoca Efendi ve Hizmet’le zerre kadar alakası yoktur. Konukoğlu, Gülen’le yan yana gelmemiş en büyük hissedarlardan biriydi. Bu bankayı hizmetle bu kadar ilişkilendirmenin nedenini de anlamıyorum” dedi.

ihsan-kalkavan.jpeg 

Bankanın açılış gününe ilişkin gözlemlerini aktaran Kalkavan, o günü şöyle anlattı:

O gün açılışta çok büyük bir izdiham yaşandı. Trafik tıkanmış . Altunizade insan seline kapılmış bir vaziyetteydi. Hatta Işık Sigorta’nın açılışına Hoca Efendi’yi getiremedik. Ben onu şeref misafiri olarak çağırdım. Aslında o, kalabalığın arasında girmeyi çok sevmez. Tansu çiller’in o gün gelmesiyle ilgili hatırladıklarım var. Tansu Hanım’ı davet etmiştik. Davete yanıt gelmedi. Ben de Yeniköy’e evine gittim. “çok dişim ağrıyor İhsan Bey. Ben dişçiye geçiyorum gelemeyeceğim” dedi ama sonra açılışa katılmaya karar verdi ve geldi.

Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan’ı kendilerinin davet ettiğini açıklayan Kalkavan" (...) zaten çağırmasanız olmaz. ‘Beni çağırmadı’ gibi bir şey de olabilir. Bir aile büyüğü gibi düşünün. Tayyip Bey o zaman Belediye Başkanı tabi. O karenin içinde olmayan bir sürü siyasetçi de vardı tabi açılışta. Neticede birkaç kişiye davetiye gitmiştir. Bir tek Tansu Hanım’dan cevap gelmediği için şahsen davet ettim." dedi.

ekran-resmi-2015-02-04-10.39.15.20150204145846.png 

"BİRİSİ AĞABEYİM, BİRİSİ KARDEŞİM, İKİSİNİN ARASINDA KALDIM"

Kalkavan, Erdoğan ve Fethullah Gülen arasında adeta sıkışıp kaldığını ifade ederek, "İkisi de çok iyi arkadaşım ve bu olaylarda en büyük sıkıntıyı ben yaşıyorum. İki tane çok sevdiğim insanın arasında kaldım. Birisi ağabeyim, öbürü kardeşim diyorum. Hoca Efendi’yi abim olarak düşünürsek, Tayyip Bey’i de kardeşim diyecek kadar sevdiğim yakın bir insanken bu işler nasıl bu hallere geldi anlayamadım gitti. Maalesef bu süreçte yıpranan ben oldum." diyerek sıkıntı çektiğini anlattı.

ekran-resmi-2015-02-04-10.39.00.20150204145929.png
BANK ASYA NASIL KURULDU?

Asya'ya TMSF tarafından el konulması gündeme bomba gibi düştü. Gülen cemaatinin finans kuruluşu olarak bilinen Bank Asya nasıl kuruldu? İşte 1996 yılında Cemaat lideri Fethullah Gülen ve dönemin Başbakanı Tansu çiller başta olmak üzere geniş bir katılımla açılışı yapılan Bank Asya'nın ilk görüntüleri ve açılışta yer alan flaş isimler...

Tam adıyla Asya Katılım Bankası A.Ş. olarak bilinen Bank Asya, Türkiye'nin altıncı özel finans kurumu olarak 24 Ekim 1996'da Altunizade'deki Merkez Şubesi ile faaliyetlerine başlamıştı.

ekran-resmi-2015-02-04-10.38.51.20150204150040.png 

AçILIŞ KURDELESİNİ çİLLER KESMİŞTİ

Nur Cemaati lideri Fethullah Gülen öncülüğünde açılışı yapılan ve dönemin Başbakanı Tansu çiller'in açılış kurdelesini kestiği Bank Asya'nın, 20 Aralık 2005 tarihinde "Asya Finans Kurumu Anonim Şirket"i olan şirket unvanı "Asya Katılım Bankası Anonim Şirketi" olarak değiştirilmişti.

çİLLER MAKASA TüKüRMüŞTü

Dönemin Başbakanı çiller'in, açılış kurdelesini kesmek üzere makası aldığında batıl bir itikad olarak adledilen "makasa doğru tükürme" hareketini yapmıştı.

İŞTE BANK ASYA'NIN AçILIŞ ANI- çİLLER, GüLEN, GüL VE ERDOĞAN BANK ASYA AçILIŞINDA- VİDEOYU İZLEMEK İçİN PLAYER'A TIKLAYINIZ

''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.