1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Baskın seçim ihtimali
Baskın seçim ihtimali

Baskın seçim ihtimali

Oktay Vural'ın istifası sonrası Ankara kulislerinde 'baskın erken seçim' senaryoları konuşulmaya başlandı. İddiaları bugünkü köşesine taşıyan Vatan gazetesi yazarı Güngör Mengi, 10 Temmuz'daki MHP Kongresi'nin önemine dikkat çekti.

A+A-

Erzurum Güncel- Vatan gazetesi yazarı Güngör Mengi, 'Baskın seçim ihtimali' başlıklı bugünkü yazısında siyaset arenasında yaşananları analiz etti ve Oktay Vural'ın istifasını değerlendirdi. 

Oktay Vural'ın istifası sonrası konuşan MHP'li ümit özdağ'ın 'baskın seçim' açıklamasını köşesine taşıyan Güngör Mengi şunları yazdı:

OKTAY VURAL AKŞENER'E DESTEK VERECEK

"...

MHP’de 19 Haziran’da yapılan Olağanüstü Kurultay sonrasında gözler 10 Temmuz’da yapılacak “seçimli kongre”ye çevrildi.

Kurultay’dan önce de “Genel Başkan Bahçeli’ye destek bildirisi”ni imzalamayarak dikkat çeken, “Parti kadroları arasında kırılma yaratılmaması gerektiğini” söyleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da muhaliflerle (büyük ihtimalle Meral Akşener’le) hareket etmek üzere görevinden istifa etti.

Aynı gün MHP genel başkan adaylarından Prof. ümit özdağ “baskın seçim”den söz ettiği önemli bir açıklama yaptı. özdağ;

“MHP’de 10 Temmuz’da değişim olmazsa Türkiye Kasım ayında erken seçime gidecek.

Bunun için her şey hazır, hatta kampanya da Erdoğan’ın 29 Mayıs Fetih Mitingi’yle başladı. O nedenle MHP’de değişim sadece Parti için değil, Türkiye’nin milli ve üniter yapısının korunmasının da ön şartıdır” diyor.

Eğer özdağ’ın sözleri gerçekleşirse Türkiye yine en sıkıntılı şartlar altında bir seçim daha yaşayacak.

MHP’de birçok kişi bu konuda zaman kaybetmeden yenilenme gerektiğini, demokrasilerde muhalefet partilerinin varlık göstermesinin önemini erken fark etti ama CHP'de hala bir hareket yok.

Erken seçim kararı “muhalefet partilerinin oy arttıramaması, hatta gerilemesi”ne bağlı olarak alınacağına göre, erken seçim olduğu takdirde “geçen seçimden farklı ne beklediklerini” düşünmelerinin zamanı hala gelmedi mi?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.