1. HABERLER

  2. EGE

  3. Bir Şehit Haberi de Van'dan
Bir Şehit Haberi de Van'dan

Bir Şehit Haberi de Van'dan

Van'da nöbetçi polis memuruna silahlı saldırı

A+A-

Erzurum Güncel -

Van'da nöbetçi polis memuruna silahlı saldırı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis girişinde nöbet tutan polis memuru, uğradığı silahlı saldırı sonrası yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Alınan bilgiye göre, İpekyolu üzerinde bulunan 400 yataklı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde görevli polis memuru Tuncay Akyüz, saat 22.00 sırlarında uğradığı silahlı saldırı sonrası ağır yaralanmıştı. 3 aylık bir çocuk babası olan polis memuru Akyüz, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olay sonrası Emniyet Müdürü ümit Yurdakul yardımcıları ve şube müdürlüleri ile hastaneye gitti. Ardından İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler hastaneye giderek emniyet müdürü ve personeline geçmiş olsun dileklerinde bulundu.




Olay, akşam saat 22:00 sıralarında polis memuru Akyüz'ün odasına gittiği sırada gerçekleşti. Kimliği belirsiz bir kişi, arkasından yaklaşıp gömleğinin altına sakladığı tabancasını çıkartarak ateş etti. Yaralanan Akyüz yere yığılırken, saldırgan polisin silahını alarak hastaneden kaçtı. Olayın terör saldırısı olduğu, kaçan teröristin yakalanması için de çevrede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.




Van’da hastanenin acil servisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Tuncay Akyüz’ün cenazesi, düzenlenin törenin ardından memleketi Osmaniye’ye gönderildi.

Şehit polis memuru Tuncay Akyüz’ün naaşı, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ambulansla alınarak, törenin yapılacağı Van Bölge Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü’ne getirildi.

Buradaki törene şehidin eşi Kübra Akyüz, 3 aylık kızı Zeynep ile katıldı. Bitkin olduğu gözlenen şehidin eşini, tören boyunca kadın polisler ve yakınları teselli etti.

Törende bir konuşma yapan Vali Vekili Mehmet Yüzer, yaşanan terör saldırısının, sıradan bir olay olmadığını bildirdi. Hastanelerin, hastaların ve yaralıların tedavi gördükleri yer olduğunu ifade eden Yüzer, şunları kaydetti: ”Hastaneler annelerin yeni canlar dünyaya getirdikleri mekanlardır, can alma ve cana kıyma yeri değildir. Gözü dönmüş terör örgütü depremden sonra devletimizin, vatandaşlarımızın rahat bir yuvaya kavuşması için oluşturduğu konteyner kentlerin güvenliğini sağlayan iki arkadaşımızı da şehit etmişlerdi. Aynı terör örgütü dün de hastanede tek görevi insanlarımızın güvenliğini sağlamak olan bir arkadaşımızı şehit etmiştir. Ben sözlerin kifayetsiz, cümlelerin kabiliyetsiz olduğunu acılarımızı dindirmeyeceğini biliyorum.” Emniyet Müdürü ümit Yurdakul ise milletin huzur ve güvenliği için çalışan bir teşkilatın mensupları olduklarını ve halka bu hizmeti onurlu bir şekilde vermek için sabırla, inançla ve ümitle çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Bu mukaddes görevi ifa ederken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, görevini sadakatle yerine getiren şehit polis memuru Tuncay Akyüz’ün tek amacının hastaneye gelen vatandaşların güvenliğini sağlamak olduğu dile getiren Yurdakul, ”Ancak Tuncay kardeşimiz, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastedenlerin kalleşçe saldırısına hedef oldu. Bu saldırıyı yapanlar bilmelidir ki; milletimiz tarih boyunca binlerce evladını şehit vermiştir. Gerektiğinde bundan sonra da vermeye devam edecektir. Kalleşçe saldırılar, hain pusular, bizi bu görevi yapmaktan alıkoyamayacaktır. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Vatan için canını feda eden Tuncay kardeşimizin manevi varlığından güç alan bizler, vatanımıza, birliğimize ve kardeşliğimize göz diken düşmanlarımızı bertaraf etmek için son nefesimize kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Törende, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın dua okumasının ardından, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında ambulansa alındı.

Tören boyunca şehidin yakınları ve meslektaşlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

-”Kimseyi güldürmeye niyetim yok”- Törenin ardından Vali Vekili Yüzer ile Emniyet Müdürü Yurdakul, şehidin eşi Kübra Akyüz’ün yanına giderek, taziyelerini bildirdi.

Akyüz, eşinin peygamberlikten sonra en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaştığını belirterek, ”Benim eşim şehitlik mertebesine yükseldi ben başka bir şey istemiyorum. Rabbim onu en yüksek mertebeye yükseltti. Ben daha ne isteyebilirim ki. Kimseyi güldürmeye niyetim yok” ifadelerini kullandı.

Şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye’ye gönderildi.

Törene, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan, kurum müdürleri, emniyet mensupları, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.