1. HABERLER

  2. EGE

  3. Borcunu buradan sorgulayabilirsiniz!
Borcunu buradan sorgulayabilirsiniz!

Borcunu buradan sorgulayabilirsiniz!

Genel Sağlık Sigortası (GSS), Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) ve BAĞ-KUR borçlarınızı bu adımları izleyerek memurhaber.com'da sorgulayabilirsiniz.

A+A-
Erzurum Güncel- Hayatımızın hemen her alanında bizi etkileyen bazı işlerimizi internet sayesinde, oldukça pratik hale getirmiş durumdayız. Bu durumu hem fırsat hem de hizmet olarak gören birçok özel ve tüzel kuruluş da, artık yavaş yavaş, internet kullanımına ivme kazandırmıştır.

Bu denli bir gelişme söz konusu iken, çalışmalara ve gelişmelere kayıtsız kalmak istemeyen devlet de Sosyal Güvenlik Kurumu kanalı ile vatandaşlara hizmet sunmaya başlamıştır. SGK’ nın çok çeşitli olan uygulamalarından bir tanesi olan SGK borç sorgulaması uygulaması üzerinde duracağımız yazımızı okuyarak bu konuda bilgi edinebilirsiniz. Sizler de bu uygulama sayesinde SGK borç sorgulama işlemi ile birlikte SGK' ya bağlı olarak borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. SGK borç sorgulama ile birlikte gerekli bilgileri ilgili alanlara girerek sizde sorgulama işlemlerini yerine getirebilirsiniz. Biz yazımızda sizlere SGK borç sorgulama işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız. SGK borç sorgulama işlemini iki farklı şekilde yerine getirebilirsiniz. Yazımızda bu iki sorgulama türü hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

SGK BORç SORGULAMA

Şifresiz SGK Borç Sorgulama: 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren şifresiz hale getirilmiştir. önceleri E-Devlet şifresiyle yapılan borç sorgulama bu sistem sayesinde daha kolay hale getirildi. Size vereceğimiz İnternet adresine giriş yaparak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak sizden istenen bazı bilgiler bulunmaktadır. Uyruğunuzu, T.C. kimlik numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili seçiniz. Cilt numaranızı, doğum yılınızı da seçtikten sonra güvenlik kodunu doğrulayınız. Son olarak sorgula butonuna tıklayınız ve SGK Borç Sorgulama işleminizi rahatlıkla yapınız.

Ziraat Bankası SGK Borç Sorgulama: Ziraat Bankası resmi İnternet sitesinden de borç sorgulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Fakat bunun içinde bazı alanları doldurmanız gerekmektedir. TCKN / VKN / SSK Sicil numaranızı giriniz ve sorgu tipinden SGK Borçlanmasını seçiniz. Kod doğrulamayı da girdikten sonra sorgula butonuna tıklayıp işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SGK borç sorgulama işlemi işverenler için kolay hale getirilmiştir. Hem borçlarını öğrenmek hem de ödedikleri primlerin yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmek için bu sistem geliştirilmiştir. Kurum ve kuruluşların yani işverenlerin SGK borç sorgulama işlemlerini yapması için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi İnternet adresinden E-SGK başlığının altında diğer uygulamalar kısmındaki E-Borç Sorgulama kısmına girmesi gerekmektedir. Ancak bu sayfaya giriş için kullanıcı adınızın ve şifrenizin olması gerekir. Bu kullanıcı adını ve şifreyi kurumların belgeleri tamamlandığı zaman verir. Ancak kullanıcı adını ve şifrenizi bilmiyorsanız SGK’ya başvurarak tekrar alabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra SGK borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

SGK İŞVEREN BORç SORGULAMA

SGK işveren borç sorgulama işleminiz için yazının devamında yer alan bağlantı adresine tıklayınız. Açılan ekranda iki kelimeden oluşan kullanıcı adınızı doldurunuz. Ardından sistem şifresini ve iş yeri şifresini giriniz. Güvenlik anahtarı bölümüne resimde gördüğünüz kodu yazınız. Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Giriş” butonuna tıklayınız.

GSS BORç SORGULAMA NASIL YAPILIR?

GSS borç sorgulama işlemi SGK borç sorgulama işlemleri arasında da sayılabilir. GSS yani Genel Sağlık Sigortası sosyal güvenliği olmayan kişilerin de sosyal güvencelerden faydalanabilmesi için kurulmuş bir kurumdur. GSS borç sorgulama işlemi internet ortamından iki farklı şekilde yapılabilir. Dilerseniz şifresiz olarak dilerseniz de E-Devlet şifresi ile SGK borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Şifresiz olarak sorgulama işleminiz için yazının devamında verilen bağlantı adresine tıklayınız. Açılan ekranda sorgu türü kısmına “Diğer ödemeler” seçeneğine tıklayınız. Ardından sorgu tipine “GSS prim” seçeneğine tıklayınız. İşleminizin devamında T.C. kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Borç Sorgula” butonuna tıklayınız. GSS borç sorgulama işleminiz sayesinde SGK borç sorgulama işleminizi tamamlamış bulunmaktasınız.

ŞİFRESİZ GSS BORç SORGULAMA İŞLEMİ

E-Devlet şifresi ile GSS borç sorgulama işleminiz için yazının devamında yer alan bağlantı adresine tıklayınız. Açılan ekranda resimde gösterilen “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

Kimliğinizi doğrulayıp işleminize devam edebilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz.

Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. GSS borç sorgulama işleminiz sayesinde SGK borç sorgulama işleminizi tamamlamış bulunmaktasınız.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE GSS BORç SORGULAMA

BAĞ-KUR (4B) SGK BORç SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işleminizi internet ortamı üzerinden iki farklı sistem ile yapabilirsiniz. Dilerseniz şifresiz olarak dilerseniz E-Devlet şifresi ile SGK borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Şifresiz olarak sorgulama işleminiz için yazının devamında verilen bağlantı adresine tıklayınız. Açılan ekranda sorgu türü kısmına “4B Sigortalı ödemeleri” seçeneğine tıklayınız. Ardından sorgu tipine size uygun olan seçeneğine tıklayınız.

İşleminizin devamında T.C. kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Borç Sorgula” butonuna tıklayınız. BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işleminiz sayesinde işleminizi tamamlamış bulunmaktasınız.

ŞİFRESİZ BAĞ-KUR (4B) BORç SORGULAMA

E-Devlet şifresi ile BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işleminiz için yazının devamında yer alan bağlantı adresine tıklayınız. Açılan ekranda resimde gösterilen “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

Kimliğinizi doğrulayıp işleminize devam edebilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz.

Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işleminiz sayesinde işleminizi tamamlamış bulunmaktasınız.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE GSS BORç SORGULAMA

SSK (4A) BORç SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

SSK (4A) borç sorgulama işleminizi şifresiz bir şekilde kolay ve güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için yazının sonunda yer alan bağlantı adresine tıklayınız. Açılan ekranda sorgu türü kısmına “4A Sigortalı ödemeleri” seçeneğine tıklayınız. Ardından sorgu tipine size uygun olan seçeneğine tıklayınız.

İşleminizin devamında T.C. kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Borç Sorgula” butonuna tıklayınız. SSK (4A) borç sorgulama işleminiz sayesinde işleminizi tamamlamış bulunmaktasınız.

SSK (4A) BORç SORGULAMA

SGK BORç SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

SGK borç sorgulama işlemini iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Bu yollardan birisi e-devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresi ile yapacağınız sorgulama işlemidir. Eğer sizde E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak istiyorsanız şifre sahibi olmanız gerekmektedir şifreniz yoksa sorgulama yapamazsınız. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için www.sgk.gov.tr adresine giriş yapıp açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Bu yöntemden farklı olarak, diğer yol ise online tahsilat yöntemidir. Bu yolla sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız şifresiz olarak sorgulama işlemini yapmış olacaksınız. Biz yazımızda ayrıntılı olarak bu sorgulama türünü anlatacağız bunun nedeni ise bu yolun daha kullanışlı ve pratik olmasıdır.

Burada başlangıç aşaması olarak öncelikle, onlinetahsilat.sgk.gov.tr adresine tıklayınız. Hemen sonra açılacak olan sayfada karşınıza web tahsilat yazılı bir kutucuk çıkacaktır bu kutucuğu bulunuz. Daha sonar, kutucuğu bulduktan sonra borç sorgulama başlığını bu bölümde göreceksiniz. Bu bölümü de açtıktan sonra sizden bir kaç bilgiyi girmeniz istenecektir. Bu bilgiler sorgu türü, sorgu tipi, sicil no ve güvenlik kodudur. Hemen sonra sorgu türü yazan bölümü bağlı olduğunuz kurumu belirleyerek doldurunuz. Yani SSK' ya bağlı iseniz 4A, BAG-KUR' a bağlı iseniz 4B ve Emekli Sandığı'na bağlı iseniz 4C seçeneğini belirlemeniz gerekmektedir. Bu belirlemeleri dikkatli yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde sorgulama işleminizi yapamazsınız. Bu işlemi de yaptıktan sonra sorgu tipi yazan alanı da yine aynı şekilde bağlı olduğunuz kuruma göre doldurunuz. Sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra son olarak borç sorgula butonuna basınız. Bu yöntem sayesinde artık sizde şifresiz kullanmadan SGK borç sorgulama işleminizi yerine getirebilme imkanı yakalamış olacaksınız.

 

BAĞ-KUR BORç SORGULAMA

BAĞ-KUR yani 4B kurumuna ait olan primlerinizin borçlarını BAĞ-KUR borç sorgulama işleminiz ile öğrenebilirsiniz. Primlerinizi düzenli olarak ödemeniz emekliliğiniz için önemli bir yer tutar. Primlerinizi ödemediğiniz takdirde üzerinize borç birikir ve bu borç sürekli faizle artar. Bunun için BAĞKUR borç sorgulama işleminizi devamlı olarak yapmanızı öneririz. İlerde mağdur olmamanız için yapmalısınız.

BAĞ-KUR borç sorgulama işleminizi internet üzerinden iki farklı şekilde yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden işleminizi yapmak istiyorsanız E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesinden şifrenizi 2 lira karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi bütün E-Devlet işlemleriniz de kullanabilirsiniz. Şifresiz olarak da BAĞ KUR borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE BAĞ-KUR BORç SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet şifresi ile BAĞ-KUR borç sorgulama işleminiz için aşağıda yer alan linke tıklayınız. önünüze gelen “4B Borç Durumu” ekranında “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

Ardından bazı bilgileri girmeniz gerekmektedir. Resimde belirttiğimiz T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi butonlarını doldurunuz.

Girdiğiniz bilgileri kontrol ediniz. Ardından ekranda görülen “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

E-Devlet şifreniz ile BAĞ-KUR borç sorgulama işleminizi tamamlamış bulunmaktasınız. Borçlarınızı kontrol edebilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE BAĞ-KUR BORç SORGULAMA

ŞİFRESİZ BAĞ-KUR BORç SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Şifresiz BAĞ-KUR borç sorgulama işleminiz için ilk olarak yazının sonunda yer alan bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sekmede “Sorgu Türü” kısmına “4B Sigortalı ödemeleri” butonunu işaretleyiniz.

“Sorgu Tipi” kısmına borcunuza göre cari veya geçmiş dönemi işaretleyiniz.

T.C. kimlik numaranızı giriniz.

Resimde gördüğünüz güvenlik kodunu doldurunuz.

Bilgilerinizi kontrol ettikten sonra “Borç Sorgula” butonuna tıklayınız.

BAĞ-KUR borç sorgulama işleminizi tamamlamış bulunmaktasınız. Prim borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Dilerseniz ödeme işleminizi de bu sistem üzerinden yapabilirsiniz.

ŞİFRESİZ BAĞ-KUR BORç SORGULAMA


GSS BORç SORGULAMA

Genel Sağlık Sigortasının kapsamı belli oldu. Zorunlu sosyal sigorta olarak gündeme gelen GSS, ülkede 18 yaşını geçmiş ve sigortası olmayan herkesi kapsıyor. Bu bağlamda belirli bir prim ödemeniz gerekmektedir. Ne kadar prim ödeyeceğinizi öğrenmek için GSS borç sorgulama işlemini yapmanız gerekecektir. GSS borç sorgulama işlemini 2 farklı şekilde yapabilmektesiniz. SGK‘nın resmi sitesi E-SGM üzerinden yapabildiğiniz gibi online tahsilat üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz. Bu iki siteden de yapacağınız işlemleri şifresiz olarak yapabilirsiniz. Aşağıdaki uygulamalar ve linkler sayesinde sonuca ulaşabilirsiniz.

E-SGM üZERİNDEN ŞİFRESİZ GSS BORç SORGULAMA

SGK‘nın sitesi üzerinden sadece kimlik bilgilerinizle sorgulama yapabilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini de bu şekilde yapabilirsiniz. Aşağıda size bir internet linki verdik. Lütfen linke tıklayınız ve adım adım uygulayınız. Linke tıkladıktan sonra:

Uyruğunuzu T.C. ya da yabancı olarak seçiniz.

T.C. kimlik numaranızı eksiksiz bir şekilde giriniz.

Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili seçiniz.

Cilt No boşluğunu gerekli şekilde doldurunuz.

Doğum yılınızı listeden seçiniz.

Yabancı uyruklu vatandaşlarımız İkamet Tezkere numaralarını yazmalılar.

Güvenlik kodunu doğru girdiğinizden emin olduktan sonra Sorgula butonuna basınız.

Sağda GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama ekranından, GSS Tescil Ve Prim Borcu Sorgulama butonuna tıklayınız.

Böylece GS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.