1. HABERLER

  2. EGE

  3. Büyük zafer 100 yaşında
Büyük zafer 100 yaşında

Büyük zafer 100 yaşında

Çanakkale şehitleri destanın 100'üncü yılında, sadece Çanakkale'de değil yurt genelinde anılacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da mesajında "Şehitlerin emaneti olan bu vatana sahip çıkacağız" vurgusu yaptı

A+A-

Erzurum Güncel-

Tarihin en görkemli kahramanlık destanlarından 100. yıldönümünde yurt genelinde düzenlenecek törenlerle kutlanacak. İstiklal şehitleri ise dualarla ve çeşitli etkinliklerle anılacak. Törenlerin merkezi olacak çanakkale Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde hazırlıklar tamamlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, yabancı heyetler ve vatandaşların katılımıyla saat 13.30'da gerçekleşecek resmi törenlere ev sahipliği yapacak olan Şehitler Abidesi'nde, geçen yıllardan farklı olarak ek bir oturma platformu daha kuruldu. Bu yıl abidedeki törenleri 2 bin 500 kişi takip edebilecek. çanakkale Boğazı'nda ise savaş gemileri vatandaşları selamlayacak. Boğaz'a demirleyen 3 savaş gemisi, bugün ziyarete açılacak. Türk Yıldızları abide üzerinde gösteri sunacak.



YURTTA AYNI ANDA DUA 

Abideden önce ise sabah 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda ve 09.30'da çanakkale 18 Mart Stadı'nda çeşitli törenler düzenlenecek. çanakkale şehrine verilen ve üzerinde 'çanakkale geçilmez' yazan altın madalya 253 bin şehidi temsilen Türk bayrağına takılacak. Halk dansları gösterileri, mehter konseri ve resmi geçit yapılacak. Törenler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl bir ilke imza atacak. 81 il ve 957 ilçede sabah namazında aynı anda şehitlerin ruhu için eller duaya kalkacak. Her il ve ilçenin merkezi bir camisinde sabah namazında gerçekleşecek programda, Kuran'ı Kerim'den ayetlerin okunmasının ardından tekbirler, tehliller ve salatü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edilecek. Devletin zirvesi de zaferin 100'üncü yılı için birer mesaj yayımladı. İşte o satırlar:

Şehit torunları buluştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu aziz vatana, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkılacağının da güvencesidir. Kadim medeniyetimizden ilham ve kuvvet alan bizler, milletçe hep birlikte, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olmayı sürdüreceğiz."
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet özel: "En fazla şehit verdiğimiz cephelerden biri olan çanakkale muharebeleri ve sonunda elde edilen zafer, yüce milletimizin her ferdinin son derece dikkatle inceleyip ders çıkarması gereken ve yarınlarımıza ışık tutacak bir ruh anlayışını ve derinliğini sembolize etmektedir."
İçişleri Bakanı Sebahattin öztürk: "Millet olarak büyük bir özverinin sonucu kazanılan tarihi zaferimizin onurunu ve gururunu daima yaşayacak ve bizleri büyük bir millet yapan çanakkale ruhuna her zaman sahip çıkacağız." 

İŞTE RESMİ LOGO...
çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıldönümü anma törenleri kapsamında kullanılacak resmi logo da belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan logodaki 100 rakamındaki "0"lar çanakkale Şehitler Abidesi'ni temsil ederken, "yıl" ve "yıldönümü" ifadeleri Türkçe ve İngilizce olarak alt alta yer aldı. 



Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.