1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP fena karışacak
CHP fena karışacak

CHP fena karışacak

ORC Genel Seçim Anket Sonuçları yayınlandı. Genel seçim anket sonuçlarına göre CHP seçmeni cemaatle anılmaktan rahatsız.

A+A-
Erzurum Güncel- NTERNETHABER

ORC Araştırma Şirketi'nin "CHP seçmenin tercih ve beklentileri-Ocak 2015"anketinin sonuçları yayınlandı. 

2011 Genel Seçimleri'nde CHP ye oy veren 2 bin kişi ile 2-7 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen araştırmadan CHP'ye ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kötü haber çıktı. Ankette "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu başarılı buluyor musunuz?" sorusuna yanıt veren CHP'li seçmenin yüzde 71.6'sı 'Hayır' yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nu başarılı bulanların oranı ise yüzde 28.4'te kaldı. 

CHP'nin Gülen cemaatiyle yakınlaşma iddiaları ise seçmeni rahatsız etti. Katılımcıların yüzde 37.6'sı CHP'ye oy vermekten vazgeçti.

genel-secim-sonuclari-orc-chp-kemal-kilicdaroglu-oy-orani.jpg 

SEçMENİN PARTİYE İNANCI KALMADI

CHP'li seçmene sorulan "Size göre CHP 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde 1'nci parti olabilir mi?" sorusuna katılımcıların verdiği yanıt CHP'de kriz yaratacak oranda. Katılımcıların yüzde 92,4'ü 'Hayır' yanıtı verirken, 'Evet' diyenlerin oranı yalnızca yüzde 3.5 oldu.

genel-secim-anket-sonuclari-orc-chp-oy-orani.jpg
 
CHP YüZDE KAç OY ALIR?

Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç ise "Size göre CHP, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde ne kadar oy alır?" sorusuna verilen yanıtlar oldu. Ankette katılanların yüzde 73.3'ü CHP'nin yüzde 25 oy oranının altında kalacağı görüşünde. Partinin yüzde 25'lik dilimi aşacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 26.7.

genel-secim-anket-sonuclari-orc-chp-yuzde-kac-oy-alir.20150109113900.jpg 

CHP'DE GENEL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAç VAR MI?

Ankette "CHP'de genel başkan değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 68.5'i "Evet" yanıtını verirken, yüzde 31.5'i"Hayır" yanıtını verdi.

genel-secim-sonuclari-orc-anket.jpg 

CHP'DE KİM GENEL BAŞKAN OLMALI?

Ankette CHP'de genel başkan değişikliği olmalı diyen yüzde 68.5'lik kısma "Size göre CHP Genel Başkanı kim olmalı?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 29.1'i Gürsel Tekin yanıtını verirken, Tekin'i yüzde 28'lik oranla Mustafa Sarıgül takip etti. 

En son kurutayda Kılıçdaroğlu'na karşı girdiği genel başkanlık yarışını kaybeden Muharrem İnce ise yüzde 20.8 ile üçüncü sırada yer aldı.

genel-secim-anket-sonuclari-orc-chp-kim-genel-baskan-olmali.jpg 

CHP SEçMENİ SANDIKTA KİME OY VERECEK?

"7 Haziran'da yapılacakolan genel seçimde, CHP'ye oy verme eğiliminiz de değişiklik olacak mı?" sorusuna katılımcıların yüzde 65.2'i "Oy vermeye devam edeceğim" yanıtı verdi. CHP'ye oy vermek istemeyenlerin oranı ise yüzde 28 oldu.

genel-secim-anket-sonuclari-orc-chp.jpg 

GüLEN CEMAATİYLE...

CHP'ye 7 Haziran'daki seçimlerde oy vermek istemeyen veya kararsız olanların gerekçelerinin başında ise yüzde 37.6 ile Gülen cemaatiyle yakınlaşma ve sağ açılımı geldi.

genel-secim-anket-sonuclari-orc-chp-anketi.jpg
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.