1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP ile HDP’nin aynı çizgide buluşması ibretliktir
CHP ile HDP’nin aynı çizgide buluşması ibretliktir

CHP ile HDP’nin aynı çizgide buluşması ibretliktir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki dokunulmazlık oylamasında CHP’nin takındığı tutumu sert sözlerle eleştirdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Dokunulmazlık oylamalarının ilk turunda CHP ile HDP’nin aynı çizgide buluşması ibretlik bir husustur. İkinci tur oylamada zor oyunu bozmuş bir kısım CHP’li vekil doğruyu görmüştür. Kırmızı plaka uğruna, kırmızı çizgilerimizi silemeyiz. AKP’den kurtulmak uğruna PKK’ya yanaşamayız. HDP ile aynı hizaya düşmüş CHP bunun açıklamasını yapacaktır” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

“Şimdi bizden başkanlık sistemiyle ilgili olumlu tavır bekleniyor. Ve bizden partili cumhurbaşkanlığı konusunda iyimser ve yapıcı bir adım isteniyor” ifadesini kullanan Bahçeli şöyle devam etti:

“Sormak isterim ki; Türkiye huzura ulaşacaksa, tek çare başkanlık mıdır? Türkiye uzaya mekik gönderdi de, buna parlamenter sistem mi engel çıkardı? Türkiye çağ atlayıp muasır medeniyetler üzerine sıçrayacaksa bunun anahtarı başkanlık sistemi midir?

Zenginliğin formülü, kalkınmanın sihri, büyümenin, yükselmenin, kudret kazanmanın yegane ilacı başkanlık sisteminde mi görülmektedir? Bu nasıl bir propaganda, nasıl bir algı oyunudur? çift başlılıktan şikâyet ediyorlar. Devlet hızlansın, hızlı karar alsın diyorlar. Patinaj bitsin, Türkiye kazansın iddiasındalar. Bunlara itirazımız yoktur ve parlamenter sistem revize edilerek bu hedeflere de rahatlıkla ulaşılabilecektir. Bize göre çift başlılıktan yakınanlar, hızdan, süratten bahsedenler sanıyorum milletimizle alay etmekten hicap duymayanlardır. Partimiz Türkiye’nin bütün meselelerinin güçlü bir iktidarla ve namuslu siyaset kadroları ve yüksek vatan sevgisi ile aşılacağına inanmaktadır. önemle bildirmek isterim ki, başkanlık sisteminin doğası gereği yasama ve yürütme arasında paylaşılan iktidar ve onun ürettiği çift başlılık bugünkü sorunları emin olunuz mumla aratacaktır. Buna dair birçok örnek vermemiz mümkündür.

ABD’de zaman zaman görüldüğü üzere, başkanın siyasi tercihlerini her adımda sorgulayan bir yasama lideri hükümeti kilitleyebilmektedir. Başkanlık sisteminde çift başlılık giderilmesi neredeyse imkansız bir zorluk olarak mevcut bulunmaktadır. Bu durum başkanlık rejimlerinde zaman zaman etkinliğini tamamen yitiren hükümet uygulamalarına yol açmaktadır. Başkanlık sisteminin kabulüyle yasama, yürütme ve yargı arasındaki hassas denge bozulacak, güç bir elde toplanabilecektir. Her fırsatta söylediğim gibi, demokrasi ararken despotizm bulunması kaçınılmaz olacaktır. Bizim AKP hükümetine desteğimiz terörle mücadeleyle sınırlıdır. Başkanlık sistemi ve partili cumhurbaşkanlığı konusunda vereceğimiz destek, sunacağımız herhangi bir katkı zamanın ve şartların ruhuna uygun olacak şekilde yoktur. Yeni kurulacak hükümetin önce terörün kökünü kazıması, Türkiye’nin belini doğrultması en içten beklenti ve tavsiyemizdir. Amaç bu olursa AKP hükümeti korkmasın, Milliyetçi Hareket Partisi cesurca destekçisi olacaktır. Doğru yapılan ne varsa yanındayız, yanlışta da karşı çıkışlarımızı mutlaka sürdürecek, milletimizin hak ve hukukunu her daim müdafaa edeceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.