1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Cemaat okullarına müdahale planı
Cemaat okullarına müdahale planı

Cemaat okullarına müdahale planı

Hükümet, yurt dışındaki cemaat okulları için harekete geçiyor. Bu konuda hükümet iki aşamalı bir plan öngörüyor.

A+A-
Erzurum Güncel- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yurt dışındaki Türk okullarına hukuk çerçevesinde müdahale edeceklerini söyledi. Bir şirkete el koymanın hukuken mümkün olmadığını ifade eden Arınç, bu okullara ya devralma ya da satın alma şeklinde müdahale edilebileceğini söyledi.

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son yurt dışı seyahatinde dile getirdiğicemaat okullarıyla ilgili Bakanlar Kurulu'nda görüşme yapıldığını doğrulayan Arınç, yurt dışındaki okullara yapılacak müdahalenin detaylarını anlattı. İşte Arınç'ın o sözleri;
 
"Bu konu Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından dile getiriliyor. Bu okullar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı. Ben de bu okulları ziyaret ettim. Devletimizin de kurduğu okullar var. Kapsamlı bir eğitim çalışması yapmamız gerekli. Milli Eğitim Bakanımız çok güzel bir sunum yaptı. Bu konu farklı açılardan ele alınmalı. Bu okullar cemaat okulu olarak anılmaktadır. Daha sonra paralel okul olduğu ortaya çıkınca bu okulların ıslah edilmesi gerektiğine karar verildi. Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşlarımızın kurduğu okulların hepsine hukuk içinde müdahale edeceğiz. Bir şirkete zorla el koymak mümkün değil. Satın alma şeklinde ya da devralma bu okullara müdahale edebilir. Gambiya ve Azerbaycan'da zararlı oldukları gerekçesiyle kapatıldı. Yeni bir eğitim sistemi olarak düşünüyoruz. Bulundukları okulların daha nitelikli olması.

Bir vakıf kurarak yurtdışında okullarımızı açacağız. Ana hatları belli ama detaylarını belirlemedik.

BEDELLİ ASKERLİK
 
Bu kanundur. Her kanun çıkan tarihten sonra uygulanır. O arkadaşlara söyleyecek hiçbir şey yok. 1 Ocak sonrası doğumlulara sabır diliyorum (1988'li doğumlular) . Ya da koşa koşa askere gitmelerini tavsiye ediyorum.

YUNANİSTAN'DAKİ SEçİMLER

Evet Syriza adlı parti birinci çıktı. Dini olmayan bir merasimle de yemin etti. Türkiye'de laiklere de seslenmek istiyorum. Türkiye'de hava puslu dediğinizde çok şükür laiklik var diyenler Yunanistan'ın laik olmadığını biliyorlar mıydı? Bizim tek isteğimiz güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurulsun. Biz iç politikasıyla ilgili bir şey söyleyemeyiz. Demokrasinin bir sonucudur herkesin saygı duyması lazım. Biz de en iyi ilişikileri kuracağız.

KOBANİ'DEKİ SON DURUM
 
Kobani'deki durum için Türkiye'nin nasıl destek verdiğini unutmayalım. Biji Serok Obama diyenlere de hatırlatırım. Terör örgütlerinin bir bölgeden atılması bizim isteğimizdir."

İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.