1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. 'Çilek' ve 7 yeni film vizyonda
'Çilek' ve 7 yeni film vizyonda

'Çilek' ve 7 yeni film vizyonda

Sinemalarda bu hafta 8 yeni film vizyonda.

A+A-

Erzurum Güncel-

LABİRENT: öLüMCüL KAçIŞ
Thomas bir anda uyanır ve yukarı doğru hareket halindeki bir asansörde olduğunu fark eder. Asansörün kapıları açılır ve karşısında kendi yaşlarında bir grup genci görür. Koloni gibi görünen bu grup onu bir kayranda karşılamıştır. Devasa büyüklükteki duvarlarla çevrelenen bu geniş alanda Thomas ne kendisini, ne ailesini ne de geçmişini hatırlayamaz. Dahası karşısındaki “Kayranlılar” da tıpkı kendisi gibi buraya nasıl ve neden getirildiklerini bilmemektedirler. Tek bildikleri şey ise her sabah labirente gidilen dev bir kapının açıldığıdır. Güneş batarken ise her akşam kapı kapanır.

üstelik her 30 günde bir asansörle gruba yeni bir genç gelmektedir. Thomas’ın ardındansa beklenmedik bir şekilde, bir hafta sonra asansör labirente Teresa adında bir genç kızı bırakır. Thomas şimdi hem kayran sakinlerinin hem de geçmişte bir yerlerden hatırladığı bu labirentin sırrını çözmeye çalışacaktır… Yönetmenliğini ve senaristliğini görsel efekt alanındaki deneyimi ile tanınan Wes Ball’un üstlendiği filmin genç oyuncu kadrosu ise Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee, Jacob Latimore, Blake Cooper gibi pek çok isim yer alıyor.

EĞER YAŞARSAM
Başarılı bir müzisyen olma hayalleri kuran Mia Hall, müzikal kariyerine Juilliard Konservatuarı’nda devam etmek ile hayatının aşkı Adam’ın yanında olmak arasında bir karar vermek zorunda kalır. Fakat tam bu karar aşamasındayken ailesinde yaşanan önemli bir olay Mia’nın tüm dengelerini alt üst edecektir. Şimdi vereceği karara hayat ve ölüm arasındaki çizgiyi belirleyecek ve sadece geleceğini değil tüm kaderini etkileyecektir.

Televizyon ekranlarında yapımcı ve yönetmen kimliği ile tanınan R.J. Cutler’ın sinemada dişe dokunur ilk uzun metrajlı işi olan yapım, Gayle Forman’ın romanından Shauna Cross tarafından senaryolaştırıldı. Filmin başrolünde yükselen genç yıldız Chloë Grace Moretz yer alırken ona kadroda Mireille Enos, Liana Liberato Stacy Keach, Jamie Blackley gibi isimler eşlik ediyor.

çİLEK
çilek yaşadığı kasabanın en güzel kızıdır; Kaan ise çocukluk yıllarından beri ona platonik olarak aşıktır. Güzel çilek’in en büyük hayali ise büyük şehir İstanbul’a gidip şarkıcı olabilmektir. Kaan ise yıllardır peşinde sessiz sedasız takip ettiği çilek’e duygularını açmayı umar. Fakat çilek’in Hayri adında bir sevgilisi vardır ve onun barında şarkı söylemektedir.

Kaan, çilek’in karşısına çıkar hayallerini gerçekleştirmeyi vaad eder, çilek ise ansızın gelen bu teklife karşılık Kaan'a aşkını sunar. Hayri’nin ortalarda olmadığı bir zamanı kollayan ikili, soluğu yollarda alırlar. İstanbul’a varmayı hedeflerler ama artık peşlerinde Hayri ve adamları ve hatta emniyet güçleri de vardır! Yönetmenliğini Emrah Sönmez'in üstlendiği suç türündeki filmin başrolünde güzel oyuncu Azra Akın yer alırken, ona kadroda Kadir özdal, Bülent Şakrak ve Selen öztürk eşlik ediyor. Filmin yapımcı firması ise Film Fabrikası.

KANUNSUZLAR
İso ve Cengo macerasever iki arkadaştır. Bir gün 1965 model kırmızı renkli Mustang araba ile yolculuğa çıkarlar. Fakat şeytanın işi yoktur ve yolcuklarında başlarına bela olacak çoraplar örer! Dahası önce Cengo'yu sonra da İso'yu yoldan çıkarır. Biri hayatı ve insanları sorgulama kafasına girerken, İmam'ın bagakdaki emanetleri de tehlikededir!

Komedi türündeki yol filminin proje tasarımı ve yapımcılığı Orçun Benli'ye ait. Bu sefer yönetmen koltuğundaysa Barış Erçetin oturuyor. Filmin başrollerini başrolde yer alan Bülent çolak ve Orhan Eşkin paylaşırken onlara Umut Temizaş, Fatih Koyunoğlu, Levent İnanır, Rıza Sönmez ve İhsan Gedik gibi isimler eşlik ediyor.

MONAKO PRENSESİ GRACE
Hollywood'un Altın çağı'nın en büyük yıldızlarından biri olan Grace Kelly, kariyeriyle ilgili her şeyin yolunda gittiği bir dönemde aşık olur ve Monako prensi, Prens 3. Rainier ile yaşadığı aşk, onu çok sevdiği mesleğine son vermek zorunda bırakır.

İkili, Yüzyılın Düğünü olarak adlandırılan görkemli bir düğünle evlendikten sonra ünlü aktris resmi olarak Monako prensesi olur. Saray hayatına ve bu çevrenin kurallarına uyum sağlamaya çalışan 'Monako Prensesi'nin karşılaştığı tek güçlük bu olmaz. Bu dönemde meydana gelen ve Fransa ile Monako arasında patlak veren politik krizler genç krallığı günden güne daha fazla yıpratmaya başlar.
Filmin yönetmenliğini La vie en rose filmiyle tanınan Olivier Dahan üstlenirken başrollerini Nicole Kidman ve Tim Roth paylaşıyor.

TERSİNE
Kadınlar erkeklerin bilindik rolleri yer değiştirdiği komedi filminde “tersine dönmüş” bir dünya seyircinin karşısına çıkacak. Küçük yaşta para için evlendirilen, evden kaçan ve hatta tecavüze uğrayan erkeklerin “normal” karşılandığı bir dünyayı beyazperdeye taşıyacak olan filmin yönetmenliğini Faik Ahmet Akıncı üstlenirken, kadroda Şenol İpek, Senem Hakkı, Cumhur Sarı, Nuray Kanal gibi isimler yer alıyor.


BöCEK
çocukluk arkadaşı olan Uğur ve Barış, Barış'ın dayısı Engin'in açtığı DVD dükkanında birlikte çalışmaktadırlar. Engin'in kız kardeşi Leyla'ya aşık olan Uğur, Leyla ile evlenmeyi istese de henüz kendi düzenini kurabilmiş değildir. öte yandan, aynı zamanda Barış'ın kuzeni olan Leyla da bir an evvel Uğur ile yeni bir hayata başlamanın hayalini kurmaktadır. Ancak aradaki engeller ikisini de zor durumda bırakır ve gizli gizli buluşmanın ötesine geçemezler. Bu aşamada Barış'ın önerdiği bir planla yola çıkıp Leyla ve Uğur'un başrolünde yer aldığı bir film çekmeye karar verirler.

Yardıma ihtiyaç duyarlar ve uzun süredir sinemaya küsmüş olan yönetmen Bora ve senarist Haluk ile bir araya gelirler. Bora, sektörün acımasızlığından nasibini almış ve mesleğine küsüp kendini resim yapmaya vermiştir. Haluk ise geçirdiği kazanın etkileri yüzünden senaristlikten soğumuştur ve bu nedenle ailesini geçindiremez hale gelmiştir. Oluşan ekibin her bir üyesi farklı sorunlar yaşıyor olsa da Uğur'un hayalini gerçekleştirmek üzere yola çıkacaklardır. Ancak film çekmenin düşündükleri kadar kolay bir şey olmadığını, çekimler başladıktan sonra kavrarlar. Bu sırada Leyla'nın başka biriyle evlendirileceği haberi ise işleri daha da zor bir duruma sokar. Zamana karşı verdikleri yarışta Bora ve Haluk bir şekilde Engin'i ikna edip Leyla ve Uğur'un filmini mutlu sonla noktalama görevini üstlenirler.

DüNYADA 20.000 GüN
Görsel sanatçılar Iain Forsyth ve Jane Pollard ikilisinin ilk uzun metrajlı filmini izliyoruz. Jazz'dan rock'a, balladlarından grubu Bad Seeds'e ve solo çalışmalarına müzik kariyeri haricinde yazarlık da yapan Nick Cave'i daha yakından tanımaya ne dersiniz? Müzisyen kimliğinin yanında senaristlik yönü de bulunan ve sanatın pek çok dalında aynı anda var olabilen sanatçının dünya üzerinde yaşadığı 20.000. güne tanık oluyoruz.

Sanatçının 24 saatini, sanatsal yaratımların nasıl bir süreçten geçtiğini incelerken bir yandan da biz izleyenlere zamanı kullanma şeklimizle ilgili de sorular sorduruyor film. Ayrıca birlikte çalıştığı Kylie Minogue, Warren Ellis ve Ray Winstone gibi isimlerle vakit geçirirken yaşadıklarına tanıklık etme fırsatı buluyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.