1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Cizre ve Sur'da son durum
Cizre ve Sur'da son durum

Cizre ve Sur'da son durum

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Şırnak Cizre ve Diyarbakır Sur'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hakkında açıklama yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Güneydoğu'daki operasyonlar hakkında son dakika açıklamalarda bulundu. Bakan Ala, Nusaybin ve İdil'de de barikat ve çukurlar olduğunu bunların operasyonla kaldırılacağını dile getirdi.

Cizre ve Sur'da hendeklerin kapanana kadar operasyonların devam edeceğini belirten Efkan Ala, polis merkezlerinin kurulacağını belirtti. Terör olayları nedeniyle evini terk etmiş vatandaşlar için çalışma başlatıldığını belirten Ala, "İdil dışında, Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar bunlar kaldırılacak.Topyekün vatandaşı odağına alan bir mücadele yürütülüyor. Milletin oy verdiği siyasetçiler çukurlara karşı gelmezse vatandaşa ihanet eder. Vatandaşı sokağa çağırmak terörist organizasyonudur. Gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

"SON çIKAN HABERLER YALANDIR"

Cizre'deki bodrum katı iddialarına ilişkin açıklama yapan Ala, "Cizre'de bu faaliyet tamamlanmak üzeredir. Resmi doğru açıklamalara bakın. Kim ambulans istemişse gidebileceği yere kadar gitmiştir. Ambulanslara saldırı olmuştur. Sağlık Bakanlığı ambulansları her yere gönderilmiştir. Son çıkan haber de yalandır. Devlet kurallar içinde işliyor. Bazen doğru bilgiyi vermek zaman alıyor. Biz devlet olmanın gereğini yapıyoruz"ifadelerini kullandı.

CİZRE'DE SONA GELİNDİ

Silopi'de sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını belirten Ala, Cizre'de de sona gelindiğini aktardı. Ala, Sur'da terör örgütü PKK'lılara karşı yürütülen operasyonlara devam edileceğini söyledi.

ŞIRNAK CİZRE'DE SON DURUM NE?

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Cizre'deki operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 terörist yakalandı. İlçede etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 575 oldu.

El yapımı 5 patlayıcının imha edildiği Cizre'de, teröristlerden temizlenen bölgelerde ele geçirilenler şöyle:

"9 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 kanas keskin nişancı tüfeği, 2 av tüfeği, 14 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 9 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 1 kanas keskin nişancı tüfeği şarjörü, 1 roketatar mühimmatı, 4 kanas keskin nişancı tüfeği fişeği, 461 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 228 M-16 piyade tüfeği fişeği, 83 av tüfeği fişeği, 6 el bombası, 1 namlu uzatma aparatı, 2 el yapımı patlayıcı, 3 dizüstü bilgisayar, 1 adet el telsizi, 3 hücum yeleği, 3 taşınabilir bellek, 2 dürbün ve muhtelif örgütsel doküman."


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.