1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Cübbeli Ahmet'ten olay sözler
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler

Cübbeli Ahmet'ten olay sözler

Cübbeli Ahmet, "Lalegül Derneği" adıyla dernek açılıp kendi adıyla para toplandığını öğrenince soluğu mahkemede aldı. Cübbeli Ahmet, "Yüzsüz sakallı cübbeli namussuz insanlar var" diyerek isyan etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut ünlü, "Lalegül Derneği" adıyla bir dernek açıldığını ve kendi adıyla para toplandığını belirterek şikayetçi olduklarını söyledi. Cübbeli, derneği açan kişinin de tanıdıkları bir hocanın bacanağı olduğunu söyledi.

İsmailağa cemaatinin yayın organı olan Lalegül TV ile aynı adı taşıyan"Lalegül Derneği"ni kuranların "bu, hocanın (Cübbeli'nin) derneği"dediklerini ve para topladıklarını söyleyen Cübbeli Ahmet şunları söyledi:

"Bu istismardır. İsim istismarıdır. Biz de savcılığa verdik. çünkü hem para topluyorlar, hocanın derneği diye arıyorlar. Tanıdığım bir hocaefendinin de bacanağı yani. Yahu sen isim mi bulamadın. Bunun isim hakkı bizde. Kul hakkı diye bir şey var. Para verip hakkını almışız. Lalegül derneği kurmak bizim hakkımız iken biz kurmuyoruz. çünkü radyo ve televizyon tebliğ aracıdır. Basın yoluyla hizmet yapan bir müessesenin aynı isimle dernek kurup yardım toplaması uygun değil. Bu radyo ve televizyonla özdeşleşmiş bir isim. Bu isimle dernek kurmayı yakıştıramadığımızdan biz kurmadık. Ama size duyuruyorum, bunların bizimle yakından uzaktan hiçbir alakaları yoktur."

"YüZSüZ SAKALLI CüBBELİ NAMUSSUZ İNSANLAR VAR

Halkın dini duygularını istismar edenlere sert tepki gösteren Cübbeli Ahmet, "Benim ismim herşeyde maydanoz gibi kullanıldığı için. Adam kart bastırmış Cübbeli Ahmet diye adam Arafat'ta kurban topluyormuş, yakaladım onu Mekke'de 'Ne yani ben de cübbe giymiyor muyum cübbeli Ahmed'im işte yalan mı oldu şimdi. Yüzsüz sakallı cübbeli namussuz insanlar var" diye konuştu.İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.