1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Davutoğlu'ndan Gülen'e 'Dördüz oldu'
Davutoğlu'ndan Gülen'e 'Dördüz oldu'

Davutoğlu'ndan Gülen'e 'Dördüz oldu'

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Sakarya İl kongresinde Cemaat lideri Fethullah Gülen için 'CHP, HDP ve MHP ile dördüz oldu' dedi.

A+A-

Erzurum Güncel-

2015 genel seçimleri öncesi partisinin il kongresi kapsamında Sakarya'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cemaat lideri Fethullah Gülen ile işbirliği içinde olmakla eleştirdi ve Gülen için 'CHP, HDP ve MHP ile dördüz oldu'ğu yorumunu yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Sakarya il kongresinde konuştu.

Partisinin grup toplantısında, "Anayasa askıda, bu süreç hızlanırsa halkın direnme hakkı ortaya çıkar" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok sert eleştiren Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu konuşuyor, aynı saatlerde ABD'de bir makale yayımlanıyor. Kılıçdaroğlu direnin derken aynı saatlerde Pensilvanya'daki zatın makalesi yayımlanıyor" diyerek New York Times'ta bir makalesi yayımlanan Fethullah Gülen'i de çok sert eleştirdi.

İşte o konuşmadan çarpıcı satırbaşları:

Nasıl Sakarya baş eğmediyse biz de eğmeyiz. Bir yanda Sakarya biz yanda biz tarihin içinde akar dururuz.

Artık bu yurt sahipsiz değil. Bu yurdun hakimi artık bu millettir. Sizler çok iyi bilirsiniz büyük bir deprem acısını yaşadık. O deprem günlerinde hep beraber Sakarya'nın acısını paylaştık. Sakarya'da yaşanan deprem fiziki bir depremdi ancak ülke siyasi ve ekonomik bir depremi yaşadı. Bakın aziz kadınlarımız ne güzel demişler biz kadınlar beşikte sallarız dünyayı da sallarız. Bu ülkenin kadınlar başörtüsü nedeniyle hor görülen, eğitim hakkını alamayan bu onurlu kadınlar bu yaşanan siyasi deprem karşısında dimdik durdular. Onlara gereken dersi verdiler. Biz o deprem sonrasi demokrasiyi inşa etmeye geldik.

BAŞöRTüSü

Bizim iktidarımızdan bütün bu ayrımcılıklara son verildi. Başörtülü ve başı açık kardeşlerimiz Meclis'e el ele girdiler. Biz o siyasi depremleri aşa aşa geldik. AK Partikadroları 13 yıldız hesaplaşa hesaplaşa bu günlere geldi. Siz bir daha bu ülkenin evlatlarına bir daha garip bir şekilde kalmasına izin verecek verecek misiniz? Bir daha mu millet parya muamelesi görmeyecek!

"ARTIK IMF'YE BORç VERİR HALE GELDİK"

öyle günlerdeki 2001 esnaflar kasaları atıyor yurtdışına gitmeye çalışıyordu. Türkiye Cumhuriyeti küçük IMF memurlarına hesap verir durumundaydı. Biz o ekonomik depremden ülkeyi aldık çıkardık ve yeni bir Türkiye inşa ettik. IMF'de borç almayan bir Türkiye inşa ettik.

"SAKARYA'DAN 7'DE 7 İSTİYORUZ"

2001'de zayıf parya muamelesi gören bir Türkiye aldık. 2023'te cihan devleti olmaya hazır mısınız? Bu sefer Sakarya'dan 7'de 5 değil. 7'de 7 istiyoruz. 7 Haziran'da Ankara'ya 7 güzel insan göndermeye hazır mıyız?

Türkiye'yi o kadar aciz duruma düşümüşlerdi ki Başbakan deprem sonarsı Sakarya'ya ulaşamıyordu. Van'da depremden sonra 1 yılda 20 bin konut inşa ettik.

Türkiye'de yükselen ihanet çetesi tuzaklar kuruyordu. AK Parti hareketine de tuzaklar kurduklar. Son 12 yılın tarihini iyi bilmelisiniz ki bundan sonrasına hazır olasınız.

davutoglu-sakarya.jpg 

"ŞEYTAN TAŞLARDAN DA TAVAF ETTİK"

İk önce kurucu genel başkanımızı siyasetin dışında tutumaya çalıştılar daha sonra 2004'te 'genç subaylar rahatsız' başlığıyla AK Parti'yi sarsmaya çalıştılar. Daha sonra Cumhuriyet yürüyüşleri yaptılar. 2008'de partimize kapatma davası açtılar. Durdurabildiler mi? bizi tekrar parya kılabildiler mi? Kılamazlar. Biz şeytan taşlardan tavaf da ettik. Bunlar da olmadı Gezi provokasyonunu ve 17-25 Aralık darbe girişimini yaptılar. Durdurabildiler mi? bizi tekrar parya kılabildiler mi? Kılamazlar. Biz şeytan taşlardan tavaf da ettik.

Bütün bunlar başarısız olunca bu Pensilvanya ve onun Türkiye'de iş birlikçileri 30 Mart'ta AK Parti karşısındaki partilerle her yerde koalisyon yaptılar. Ondan fazla parti ve arkasından Pensilvanya Cumhurbaşkanı olmasını engelleyebildiler mi? Hayır!

İç GüVENLİK PAKETİ

çok kapsamlı bir iç güvenlik reformu hazırladık. AK Parti özgürlük ve güvenlik dengesini gözetti. Kimse özgürlükleri kısıtlayamaz. Elinde molotof kokteyli alan maske takanın niyeti etrafı yakıp yıkmaktır. Gösterici kıllığına girmiş provokatörler engellenecek. Türkiye böyle adamlara pabuç bırakmayacak.
Buradan bir seferberlik ilan ediyorum. Güçlü bir siyasi seferberlik ilan etmek istiyorum. Kılıçdaroğlu salı günü dedi ki o gençlerle beraber en önde yürüyeceğim. Ben barışcık CHP'li seçmene sesleniyorum. kanunlar dahilinde her yer serbesttir o yüryüşü yapabilir. Birisi eline molotof alırsa milletin huzurunu bozarsa ona tedbir almak devletin görevidir. CHP'lilerin Kılıçdaroğlu'na sorması lazım "-Kılıçdaroğlu sen molotof kullananlara niye savunuyorsun" diye.

KILIçDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Kılıçdaorğlu halkı isyana teşvik ettiği saatlerde Pensivanya'daki zatın makalesi yayınlanıyor. Kılıçdaroğlu Meclis'te ne diyorsa Paralel çetenin başı gazetede onu yazıyor. CHP'lilerin sorması lazım değil mi nerede ulusalcılık? Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum kendi genel başkanına bu çetenin kurduğu kumpas üzerinden buraya geldin şimdi de bunun diyetini ödüyorsun. Oradan buradan gelen talimatlar üzerine hareket etme bir muhalefet lideri olarak hareket et.

Sayın Bahçeli sen neden karşı çıkıyorsun hadi Kılıçdaroğlu diyetini ödüyor, sen neden karşı çıkıyorsun bu İç Güvenlik Paketine. Sen değil miydin 6-7 Ekim olaylarından nerede bu devlet diyen. Sayın Bahçeli'de onlarla iş birliğine girdi. MHP'lilerin milli duygularla sorması lazım. Halkın güvenliğini teminat alan parti pakete neden karşı çıkıyorsun.

çözüm sürecine en çok karşı çıkan paralel yapı.Neden karşı çıkıyorlar biliyor musunuz. Sanık yoluyla iktidar olamayacakları için.

Buradan bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak isterim 25 bin kişilik stadyum en geç 2016 yılında hizmette olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.